DESPRÉS DE 14 ANYS DE LITIGIS

Els hereus d'Anna Nicole Smith perden la seva milionària batalla al Suprem

El tribunal concedeix l'herència al fill del desaparegut magnat J. Howard Marshall, que es va casar el 1994 amb la model de 'Playboy'

Anna Nicole Smith, en una imatge del 2007.

Anna Nicole Smith, en una imatge del 2007. / MANUEL BALCE CENETA (AP)

2
Es llegeix en minuts

La llarga batalla legal que la difunta modelAnna Nicole Smithva iniciar fa més de 14 anys per aconseguir part de l'herència del seu marit milionari ha acabat amb un veredicte en contra seu, quatre anys després de la seva mort. ElTribunal Suprem dels Estats Units ha posat fi, per un vot de 5-4, a una pugna entrehereus --els de Smith, morta el 2007, i els del magnat petroler J. Howard Marshall,mort el 1995-- pel patrimoni de 1.600 milions de dòlars (1.123 milions d'euros) d'aquest últim.

La model dePlayboy, que es va casar amb Marshall un any abans de la mort de l'octogenari magnat, quan ella tenia 26 anys, al·legava que el seu acabalat marit, que l'havia complimentat amb regals per valor de 8 milions de dòlars (5,6 milions d'euros), li havia promès a més una generosa porció de la seva fortuna: uns 300 milions de dòlars (210 milions d'euros). No obstant, en el seu testimoni, el magnat va llegar pràcticament tot el seu patrimoni al seu fill, Pierce Marshall, que també va morir el 2006 i i els hereus del qual lluitaven ara pel cas.

Després que diversos tribunals donessin la raó al fill del multimilionari, l'explosiva model va aconseguir que un tribunal de bancarrotes li concedís 475 milions de dòlars (333 milions d'euros) de l'herència, quantitat que un tribunal federal va reduir el 2002 a 89 milions (62,4 milions d'euros). Però la majoria del Tribunal Suprem ha invalidat aquest veredicte, deixant la filla i hereva legal de Smith, Dannielynn Birkhead, sense veure ni un sol dòlar de qui va ser el seu padrastre.

Apel·lacions en marxa

"Concloem que, encara que el tribunal de bancarrotes tenia l'autoritat legal per donar un veredicte en l'apel·lació, estava mancat de l'autoritat constitucional per fer-ho", ha determinat el jutge John Roberts en el veredicte, citat per la cadena ABC. Al magistrat no se li ha escapat el to de saga del sempitern cas, que ha comparat amb la novel·la de Charles DickensBleak house(Casa desolada).

Notícies relacionades

"Aquest cas, amb el cas del temps, s'ha complicat tant que no hi ha dos advocats que puguin parlar sobre ell durant cinc minuts sense arribar a un total desacord respecte a totes les premisses", ha escrit Roberts citant un cèlebre paràgraf de l'obra. "Innombrables nens han nascut durant la causa, innombrables joves s'han casat amb ella, i tristament, les parts originals han mort per ella", ha continuat. "Aquestes paraules no es van escriure sobre aquest cas, però així hauria d'haver sigut", ha acabat el jutge.

La multimilionària herència permanecerá por el momento en mans dels hereus de Pierce Marshall, encara que la família de Smith encara apel·la el cas en altres tribunals inferiors, amb l'esperança de que la saga no s'hagi tancat del tot.