LA DISSENYADORA VA CELEBRAR UNA FESTA PER INAUGURAR EL LOCAL DE LA RUE FAUBOURG SAINT HONORÉ

Rosa Clará obre al carrer més cobejat de París

D’esquerra a dreta, Marela Rossi, Rosa Clará, l’actriu Marisa Berenson i Cinthya Rossi, ahir a París.

D’esquerra a dreta, Marela Rossi, Rosa Clará, l’actriu Marisa Berenson i Cinthya Rossi, ahir a París. / JOAN MASSATS

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
PARÍS

La Rue Faubourg Saint Honoré de París és, juntament amb els Camps Elisis, el carrer més car del Monopoly francès. Normal; allà el glamur no s’hi respira, es toca. És el carrer on hi ha el palau de l’Elisi, i en els seus dos quilòmetres de longitud hi han lluït sempre els aparadors de firmes com Chanel, Christian Dior, Jean Paul Gaultier, Louis Vuitton, Hermès, Salvatore Ferragamo,Yves Saint Laurent... Rics i famosos hi compren les peces de roba i els complements. I allà també s’hi ha plantatRosa Clará amb una nova botiga, just al número 88. Serà el seu primer establiment a la ciutat de la llum. Ni més ni menys que 600 metres quadrats sense luxes, plens de modernitat, encant i sobrietat, on s’ha pensat cada racó; els provadors, per exemple, donen cabuda a la núvia i als seus familiars.

A la inauguració de l’establiment hi van assistir 500 persones, entre clients espanyols que van viatjar fins a París per acompanyar la dissenyadora, membres de l’alta societat parisenca i alguna altra cara coneguda. Va ser el cas deCinthya Rossi (filla deCarmen Martínez Bordiú i l’antiquariJean Marie Rossi) i de la seva germanastraMarela (que farà aviastra la néta deFrancoper segona vegada l’any que ve),Ludmilla Pérignon (de la família del xampany Dom Pérignon), i la model i actriuMarisa Berenson i el director d’El lobo, Miguel Courtois (que està preparant el seu nou film a París).Claráva rematar la jornada amb una festa a Le Paquebot, unbateau moucheque es va moure al ritme del grup de flamenc Malacara mentre navegava pel Sena.

Notícies relacionades

UN ANY DE RECERCA // La dissenyadora estava exultant «encara que nerviosa». «París és la capital de la moda i aquest és el carrer on toca estar. No tinc cap dubte que funcionarà molt bé», va explicarClará, que va trigar més d’un any a trobar un local disponible a la Rue Faubourg Saint Honoré. El que ocupa està, curiosament, a 50 metres de la botiga d’antiguitats deJean Marie Rossi i davant de l’Elisi. Que tindrà èxit ho demostra el fet que ja dilluns va tenir cua de clients a la botiga, oberta fa 15 dies. Allà les futures núvies hi troben tota la col·lecció deClarái roba deDel Pozo, LacroixiLagerfeld,un dels vestits del qual és el més car del local: val 6.000 euros.

L’obertura de la botiga de París demostra que el Grupo Rosa Clará, creat a Barcelona l’any 1995, juga a la primera divisió de la moda nupcial i no entén de crisi econòmica. Acaba d’obrir un nou establiment a Lisboa i durant aquest trimestre també n’obrirà a Riad, Sao Paulo, Guatemala, Beirut, Costa Rica, Bahrain, Panamà i nou locals més repartits per Espanya. La firma també compta amb més de 1.500 punts de venda a tot el món a través de botigues multimarca. «A vegades –somriu– ja no sé ni on tinc les botigues».