L'ACTOR INSTA ELS JOVES QUE VOTIN A LES ELECCIONS

Kirk Douglas xateja amb els seus fans sobre política a Myspace

1
Es llegeix en minuts

Aquí el tenim, als seus 90 anys, un gran entre els grans de Hollywood, Kirk Douglas, explicant els secrets de la indústria del cine a joves fans que probablement han hagut de recórrer a canals que ni saben que existien per veure Espartaco. El mític actor té pàgina a Myspace, i xateja i manté un bloc amb els seus amics on line sobre cine i, sobretot, per parlar de política. Douglas intenta convèncer els que visiten la seva pàgina que s'han d'implicar en assumptes polítics i votar en les eleccions.

"A mesura que envelleixes, has d'anar pensant en una altra gent. Has d'ajudar els altres. ¿I qui són els que necessiten més ajuda sinó els joves?", va declarar l'actor al diari Los Angeles Times. En una entrevista que va concedir a aquest diari, Douglas reivindica el paper de la celebritat de Hollywood que s'implica en assumptes polítics, i lamenta que a actors com George Clooney, Angelina Jolie i Brad Pitt no se'ls concedeixi el mèrit que es mereixen en aquest assumpte. Ell mateix va ser durant anys Ambaixador de Bona Voluntat, cosa que el va portar a viatjar a 40 països i rebre la Medalla Presidencial de la Llibertat, un dels guardons més preats d'un home que ha guanyat tot el que es pot arribar a guanyar a Hollywood.

PERDÓ PER L'ESCLAVITUD

Notícies relacionades

Amb els seus joves fans a Myspace, Douglas ha començat una campanya perquè els Estats Units emetin una disculpa formal a la comunitat negra per l'esclavitud. Fins i tot ha demanat als tres candidats presidencials que es mullin sobre aquesta qüestió, i malgrat que no ha aconseguit un compromís ferm per part de cap d'ells, l'actor no es rendeix. Confia en la capacitat d'internet i disfruta de la comunicació directa amb els joves.

"Ja no compro plàtans verds", fa broma l'actor, que acaba d'escriure un llibre titulat Afrontem-ho: 90 anys vivint, estimant i aprenent. "¿Quina mena de món estem deixant als joves?", es pregunta l'intèrpret, abans de dir que encara no ha pres partit per cap dels tres candidats presidencials: el seu "amic" John McCain, Hillary Clinton o Barack Obama. D'ells, i de què s'ha de fer per millorar el món, parla amb els seus amics on line al seu bloc de Myspace.

Temes:

Kirk Douglas