LA MODEL INICIA UNA NOVA FACETA AMB UN CONCERT A LA SALA APOLO AMB THE CABRIOLETS

Bimba Bosé tria BCN per al seu debut com a cantant

2
Es llegeix en minuts
LUIS PLIEGO / BARCELONA

No tenen disc, ni tan sols un contracte amb una companyia i, tot i així, The Cabriolets ja són un grup de culte. Potser perquè la seva cantant es diu Bimba i és una model condecorada en diverses passarel.les internacions, sòcia i imatge de la plataforma de moda Davidelfín i membre de l'històric clan dels Dominguín-Bosé. El cas és que la neboda de Miguel Bosé va escollir la Sala Apolo per presentar ahir a la nit en societat el seu projecte musical. Però el camí fins a l'escenari del Paral.lel va començar a internet, concretament a la xarxa myspace.com, on només en quatre mesos, The Cabriolets va tenir més de 10.000 escoltes.

"Volíem que la gent conegués les nostres cançons tot i que encara estiguessin en el procés de creació. I ho hem aconseguit", va explicar ahir Bimba, poc abans de fer doblet a Barcelona. Primer, va compartir el backstage amb les jovenetes que van desfilar per a Mango al Macba. "Em sento com una senyora entre tantes nenes", va dir la model, de 31 anys, quan va veure el panorama que hi havia a la perruqueria. Després, va tancar la festa amb el seu primer concert a la sala Apolo.

Bimba va pujar a l'escenari amb el seu marit i soci a Davidelfín, Diego Postigo, que toca el baix. "Vaig començar a cantar per la seva insistència. Li vaig demanar a Edith Salazar que em donés classes i després em vaig posar a cantar", va assegurar. Ella és conscient que els crítics seran especialment durs perquè prové d'un món aparentment frívol com és el de la moda. "Em miraran amb lupa, però això és un avantatge. De la crítica se'n pot aprendre molt i la gent no es tallarà gens ni mica per dir- nos el que pensen de nosaltres", va afegir.

Notícies relacionades

Mentre negocien amb alguna companyia, The Cabriolets esperen llançar el seu primer CD l'any que ve. Però les seves maquetes ja poden descarregar-se a eMule. "¿De debò? No ho sabia. M'encanta", respon quan se n'assabenta. Les influències d'aquesta empresària trilingüe van des de la immensa rockera Beth Ditto, líder de Gossip, fins a aquella deixebla avantatjada de Billie Holiday que és Amy Winehouse. "De la cultura musical espanyola no m'ha influït res", va reconèixer. Si ha de donar un nom, s'atreveix amb Marlango.

Ja queden enrere els anys en què aquesta mare d'una nena de tres anys resseguia el circuit de les passarel.les. "La moda és molt pesada. Són moltes hores inútils d'espera", recorda. Amb aquests gens i aquesta capacitat per unir l'aspecte artístic i el comercial Bimba no trigaria a esclatar. "Ho he sabut aprofitar. Hauria sigut ben trist no fer-ho".