LA DONA DE L'ANTERIOR PRESIDENT DEL GOVERN REPASSA ELS SEUS QUATRE ANYS EN POLÍTICA

Ana Botella nega a 'Vogue' que sigui una legionària de Crist

2
Es llegeix en minuts
LAURA ESTIRADO / BARCELONA

Si aquesta mateixa setmana el seu marit va amenitzar, durant més d'una hora, els matins d'Ana Rosa Quintana, ella, la dona de José María Aznar, Ana Botella, regidora d'Ocupació i Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament de Madrid, garanteix almenys 10 minuts de lectura lleugera amb el reportatge de quatre pàgines que li dedica l'últim número de Vogue.

Els que esperin una rèplica a les paraules de dimarts de l'expresident sobre el fet que la seva dona pot optar a la presidència del Govern s'enduran un desengany. A l'entrevista amb la prestigiosa revista de moda, Botella només desfà algun malentès sobre la seva persona. "No he pertangut a l'Opus Dei ni als Legionaris de Crist; no ho hauria amagat perquè són ordes respectables", assegura la diva del PP, que aspira a "estar en l'equip" d'Alberto Ruiz-Gallardón a les municipals.

I és que la política municipal és el que li posa més en aquests moments a la senyora Aznar. "Et dóna la facultat de poder ajudar persones amb nom, amb cognoms, amb problemes concrets... T'ha d'agradar la gent, i a mi, m'encanta", confessa Botella, que entre les polítiques socials de l'Ajuntament de Madrid destaca "la teleassistència i també l'ajuda a domicili".

CANVI DE ROLS

Des que ja no és primera dama, moltes coses han canviat en la seva vida. "¿Qui m'havia de dir a mi --es pregunta la regidora en una clara referència musical--, fa potser sis anys, que el meu marit es quedaria al llit i jo sortiria corrents?". Ara no poden, explica, ni fer esport junts: "Jose té un horari més còmode que el meu, excepte quan és fora, perquè ell ara viatja sense parar, perquè es guanya així la vida i s'ha de menjar".

Notícies relacionades

No obstant, això és l'únic que pot retreure Botella a l'avui professor de Georgetown amb qui fa 28 anys que està casada. La resta són compliments: "Amb coses bones i dolentes, Espanya era millor després dels vuit anys que José María Aznar va ser president del Govern que abans de governar".

Però el capítol de "m'encanten" de la regidora de Madrid prossegueix més enllà del seu marit, que últimament llueix melena ("l'hi he aconsellat jo perquè m'agrada"). Entre les aficions de la senyora Aznar també hi tenen cabuda la moda ("és cultura, està unida a la nostra història, és una indústria que crea un munt de llocs de treball, i això és riquesa per a un país"); el Nadal ("m'encanta"), i també la música ("des de la clàssica, amb Maria Callas, fins a Maná, des dels Beatles fins als boleros").

Temes:

Ana Botella