Renovació

El nou Pla d’absentisme escolar de Gavà se centra en la prevenció i en la salut mental

El document aborda la importància de la salut mental per prevenir, detectar i reduir l’absentisme i l’abandonament escolar prematur

El nou Pla d’absentisme escolar de Gavà se centra en la prevenció i en la salut mental
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha presentat el nou Pla d’absentisme a les direccions dels centres educatius públics i concertats de la ciutat, que han participat activament en el procés de revisió. El document presentat destaca, segons el consistori local, «per la seva mirada preventiva», ja que aborda aquesta problemàtica més enllà de l’edat obligatòria d’escolarització i posa en relleu la importància de la salut mental i altres problemàtiques existents.

Es tracta de la segona actualització del Pla local d’absentisme de Gavà, que data de l’any 2004, amb una revisió el 2012. Entre les accions que destaquen del nou text hi ha un pla preventiu que actua sobre comportaments lleugers d’absentisme, que recolza la vinculació escolar i educativa de les franges d’edat no obligatòries per a l’escolarització.

També s’ha volgut agilitzar la recollida de dades i les actuacions posteriors i millorar en el circuit de comunicació entre el centre escolar, la Comissió Tècnica Local i la Inspecció Educativa, incorporant-hi noves figures tècniques.

En l’actualització del Pla local d’absentisme de Gavà hi han participat les escoles públiques i concertades de la ciutat, incloent-hi noves figures professionals com la Unitat d’Acompanyament i Orientació (UAO), els tècnics d’integració social (TIS) o la Promotora Escolar del Poble Gitano.

«Repte fonamental»

Actualment, les dades d’absentisme a Gavà són del 2,31%: un 2,08% en educació infantil, un 1,74% a primària i 3,14% a secundària. Tot i que, segons el consistori, «no són dades preocupants».

Notícies relacionades

Segons l’alcaldessa, Gemma Badia, «abordar aquesta problemàtica és un repte fonamental del nostre sistema educatiu per avançar en una educació inclusiva que garanteixi l’èxit educatiu de tot l’alumnat i pels riscos que suposa per a la inserció escolar, social i laboral».

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà

Temes:

Gavà