Del 20 al 23 d’octubre

L’edició de GavàMón d’aquest any se centrarà en el dret a la igualtat de gènere

En la seva 18a edició, la mostra vol fomentar la cohesió social, la convivència i el reconeixement de la diversitat a través de les arts

L’edició de GavàMón d’aquest any se centrarà en el dret a la igualtat de gènere

GavàMón

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El certamen GavàMón de Gavà (Baix Llobregat) torna amb la seva 18a edició per fomentar la cohesió social, la convivència i el reconeixement de la diversitat a través de les arts. La mostra, que fa gairebé dues dècades que se celebra, torna amb l’objectiu de reconèixer i sensibilitzar el municipi sobre els drets humans.

Segons explica el portal El Bruguers Digital, l’edició d’aquest any, del 20 al 23 d’octubre, ha decidit apostar pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i té com a eix central l’objectiu número 5, el dret a la igualtat de gènere.

La periodista Txell Feixas, l’escriptora Nadia Ghulam i l’activista Mónica Rodríguez inauguraran el dia 20 la mostra amb una taula rodona en la qual parlaran sobre la situació de les dones i nenes a l’Afganistan. Un altre dels actes rellevants de divendres serà la Nit solidària, que tindrà lloc a l’Espai Maragall, on artistes de la ciutat donaran a conèixer dos projectes: el suport a les dones afganeses a través de l’entitat Un gesto de calor i a les dones de Burkina Faso amb l’entitat Mujeres Burkina.

L’Associació Amics de la Dansa també participa en GavàMón, que, a través d’accions artístiques als carrers de Gavà el dissabte 22 d’octubre, presenta una proposta per sensibilitzar sobre els drets humans. Els carrers del municipi també comptaran amb exposicions com #EllesTambé d’Anna Surinyach i sobre entitats de cooperació.

Notícies relacionades

L’Espai Maragall també acollirà dissabte la projecció de la pel·lícula ‘El perdón’, que parla sobre les dificultats d’una dona viuda iraniana a l’hora de cuidar-se de la seva filla, que té diversitat funcional. El diumenge 23, per tancar la programació, a l’Espai Maragall, tindrà lloc un espectacle de teatre i dansa que, sota el títol ‘Migrare’, de la Companyia Fresca, narrarà una història que reflexiona sobre el fet migratori en clau de gènere.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà