Previsió 2030

Gavà ampliarà 15 km la seva xarxa pedalable per «reforçar la mobilitat sostenible»

El municipi compta actualment amb una via pedalable de 30 km

Gavà ampliarà 15 km la seva xarxa pedalable per «reforçar la mobilitat sostenible»

Ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha anunciat, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, que en els pròxims anys la xarxa pedalable del municipi augmentarà en 15 km la trama actual.

Actualment, Gavà compta amb una xarxa pedalable d’aproximadament 30 km d’eixos: els carrers per als vianants on es permet el pas de bicis, els carrers de plataforma única, els carrils bicis en vorera o en calçada segregats, i els cicloenllaços. A més del carril bici de la C-245, que permetrà millorar la connectivitat amb Castelldefels i els polígons industrials, i facilitarà els viatges d’intermodalitat amb el transport públic.

L’alcaldessa del municipi, Gemma Badia, va anunciar dissabte passat les diferents actuacions «per posar en valor l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible, ràpid i saludable, i també del patinet».

L’ampliació de la xarxa pedalable es realitzarà seguint les directrius que estableixi el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, amb l’objectiu d’«anar reduint la mobilitat relacionada amb la combustió i recuperar l’espai públic per a usos socials», segons afirma el consistori local.

El 2024 s’ampliaran els carrils bici

D’aquí al 2024, Gavà ampliarà la xarxa pedalable en 4,5 km de carrils bici. Aquests es crearan a l’avinguda Eramprunyà, carrers de Sant Lluís i Antoni Gaudí, i a l’avinguda Joan Carles I, des de la rotonda de l’av. Eramprunyà fins al carrer Apel·les Mestres.

Segons l’alcaldessa, «habilitarem un circuit pedalable que gairebé donarà la volta a la ciutat. Estem intentant que tothom, des de diferents punts de Gavà, tingui habilitat un carril bici molt a prop per poder moure’s, no només fins a la platja, sinó també fins als municipis veïns. I ja de cara al 2030, la planificació és arribar a incrementar la xarxa amb 11 quilòmetres més».

Intervencions a llarg termini

La previsió és que Gavà compti el 2030 amb 45 quilòmetres de xarxa pedalable a través d’intervencions previstes a llarg termini. El consistori local vol millorar les connexions del nucli urbà amb els barris de Ca n’Espinós, la Sentiu, Can Tries i el costat muntanya de la C-31 a Gavà Mar.

Un altra de les accions a realitzar és dissenyar i millorar els itineraris pedalables de diferents carrers del nucli urbà, així com també connectar el barri marítim a l’aeroport i millorar les connexions intermunicipals de polígons industrials i els accessos als centres de generació més importants com centres escolars, equipaments municipals i polígons.

Augment de places d’aparcaments de bicis

L’ampliació de la xarxa pedalable anirà acompanyada de l’augment de places d’aparcament segur. Ara Gavà compta amb 211 places i la previsió és incrementar-ne el nombre als llocs on siguin més necessàries, com a prop d’equipaments, centres educatius i ambulatoris.

Es poden afegir aparcaments temporals a la platja durant la temporada d’estiu, com la prova pilot que s’ha portat a terme aquest cap de setmana a Gavà Mar amb l’habilitació d’un espai amb vigilància per aparcar la bicicleta o el patinet

Notícies relacionades

A més, a principis del 2023, Gavà estrenarà el servei de bicicleta elèctrica pública compartida promogut per l’AMB, amb 11 estacions i 121 bicicletes.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà