Covid-19

El risc de rebrot al Baix Llobregat arriba a xifres rècord des de l’inici de la pandèmia

  • Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Castelldefels, Sant Andreu de la Barca, Viladecans i Gavà són els municipis amb l’EPG més alta de la comarca

  • Gavà organitza una vacunació sense cita prèvia per a la dosi de reforç

  • Activitats nadalenques adaptades a les noves mesures

El risc de rebrot al Baix Llobregat arriba a xifres rècord des de l’inici de la pandèmia

Joan Cortadellas

3
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

Les dades de l’índex de creixement potencial (EPG) a la comarca del Baix Llobregat continuen pujant registrant un risc de rebrot de 3.228, el més elevat des de l’inici de la pandèmia.

Les dades acumulades de Salut, de la setmana del 19 al 25 de desembre, indiquen que hi ha hagut 9.201 casos confirmats positius, fet que significa que un 17,29% de les PCR realitzades han sortit positives.

L’edat mitjana de les persones que han sortit positives són joves-adults que freguen la mitjana dels 35 anys, i s’han registrat set morts a la comarca.

A data del 28 de desembre –últimes dades publicats per Salut– els municipis que tenen un índex de rebrot més gran (EPG) de tot el Baix Llobregat són Sant Just Desvern (5.168), Sant Joan Despí (4.192), Castelldefels (4.006), Sant Andreu de la Barca (3.687), Viladecans (3.586) i Gavà (3.507).

Grans ciutats de la comarca

Entre les altres grans ciutats de la comarca, hi ha Cornellà que arriba a un dels índexs de rebrot més alts de la pandèmia (2.861) i ha confirmat 874 casos positius en una setmana, el segon municipi amb més casos per darrere de Castelldefels (893 casos confirmats).

Sant Boi és el tercer municipi amb menys índex de rebrot de tota la comarca (2.802), tot i que continua sent un risc considerat ‘molt alt’. Segons les dades acumulades de la setmana del 19 al 25 de desembre, és el tercer municipi amb més casos confirmats per darrere de Cornellà, amb 807 casos confirmats positius.

Esplugues es troba com la cinquena ciutat, per darrere de Gavà i Viladecans, amb l’EPG més alta (3.450) i amb 506 casos positius confirmats. Dades que s’assemblen bastant a les de Gavà, que ha acumulat 582 casos confirmats positius, fet que significa que el 18,30% de les PCR realitzades han sortit positives. Per la seva banda, Viladecans ha acumulat 762 casos confirmats, un 16,94% de PCR ha sortit positives.

Vacunació massiva a Gavà

Les persones més grans de 60 anys, que tinguin la pauta completa de vacunació, es poden vacunar de la dosi de reforç sense cita prèvia al Parc Arqueològic Mines de Gavà el dia d’avui, 29 de desembre, a les 19.30 h de la tarda.

Els veïns i veïnes del municipi que vulguin posar-se la dosi de reforç contra la covid-19 han de portar la targeta sanitària individual o un document d’identificació.

Activitats nadalenques adaptades a les restriccions

A les portes de l’inici del Nadal, el Govern de Catalunya va anunciar noves mesures per lluitar contra la sisena onada de coronavirus, entre les quals hi ha la tornada del toc de queda, el tancament de l’oci nocturn i l’aforament limitat a les activitats culturals i restauració.

Davant d’aquestes noves mesures les ciutats han hagut d’adaptar les activitats nadalenques que ja estaven organitzades, com la reducció al 70% de les activitats en espais tancats.

La celebració de la Cavalcada de Reis és l’activitat que més en dubte ha estat, ja que Ajuntaments com el de Rubí va anunciar que la cancel·lava. De moment, cap ciutat del Baix Llobregat ha decidit cancel·lar l’esdeveniment, tot i que Viladecans ha suspès l’acte inicial de la cavalcada: la recepció dels Reis per part de l’alcalde, que els entregava la clau màgica que obria totes les cases de la ciutat.

Gavà també ha suspès l’acte de rebuda de l’arribada dels patges reials a l’estació i l’Ajuntament està definint un nou recorregut per a la Cavalcada «per evitar carrers estrets i acumulació de persones».

Notícies relacionades

Cornellà, per la seva banda, ha cancel·lat l’acte d’arribada i el parlament davant del Consistori i ha allargat el recorregut per «evitar aglomeracions». L’Ajuntament espera una Cavalcada amb una assistència «d’unes 4 mil o 5 mil persones, tot i que aquesta vegada la cavalcada serà sense caramels i les carrosses seran limitades per a nens una mica més grans que l’habitual, ja que els més petits és millor que estiguin acompanyats dels seus pares».

Més notícies de Sant Boi , GavàCornellàEspluguesViladecans  en l’edició local de EL PERIÓDICO

Temes:

Gavà