Abans d’estiu del 2022

Comença la substitució de tots els punts de llum de la via pública de Gavà per leds

La iniciativa permetrà un estalvi energètic i econòmic d’uns 300 mil euros i 2,7 milions de kWh anuals

Comença la substitució de tots els punts de llum de la via pública de Gavà per leds

elbruguersdigital.cat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha iniciat la substitució dels 6.200 punts de llum que es trobaven en la via pública del municipi per substituir-los per uns de nous amb tecnologia led.

La iniciativa permetrà un estalvi energètic i econòmic alt a Gavà, d’uns 300 mil euros i 2,7 milions de kWh anuals. Els treballs suposen una inversió de més de mig milió d’euros que inclou la compra de leds com la instal·lació posterior per a l’encesa pública.

Segons a declaracions de l’alcaldessa, Gemma Badia, a El Bruguers Digital ha destacat que el canvi «ens permetrà no només una millor qualitat de la il·luminació, sinó que l’estalvi energètic que aconseguirem serà de fins al 70% del consum elèctric».

4 fases d’instal·lació

L’obra i substitució es desenvoluparà en quatre etapes dividides per sectors d’uns 1.400 punts de llum. La primera fase, que ha començat aquest mateix mes, es portarà a terme en els polígons industrials i als barris de Bruguers, Ca n’Espinós i la Sentiu.

La segona s’allargarà fins a finals de desembre fins al febrer del 2022, i s’estendrà per la zona sud de Gavà.

Entre febrer i abril es portarà a terme la tercera fase, als barris del Centre, Àngela Roca, Can Serra Balet i Ausiàs March.

Notícies relacionades

Per acabar, l’última fase, serà entre l’abril i el maig, als barris Bòbiles, Diagonal, les Colomeres, Santa Teresa, Can Tintorer, Can Pere Bori, Can Tries, i les Ferreres, per la qual cosa es té previst que la totalitat de les obres s’acabin abans de l’estiu del 2022.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Gavà