Producte de proximitat

El Mercat de Pagès de Gavà, ara també dissabte

Aquest cap de setmana arrenca la nova proposta, que pretén complementar el mercat de dimarts a Torre Lluch

El Mercat de Pagès de Gavà, ara també dissabte

Ayuntamiento de Gavà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la prova pilot organitzada durant tres dissabtes del juliol passat, elMercat de Pagès de Gavà (Baix Llobregat) inicia una nova etapa a la plaça Major. Cada dissabte es posarà en marxa un espai de venda directa de producte de proximitat de 9 a 14 h, mantenint el mercat de dimarts a Torre Lluch, que ja és una activitat arrelada a la ciutat.

El Mercat de Pagès, que va ser promogut el 2015 conjuntament per l’Agropecuària de Gavà, el Parc Agrari del Baix Llobregat i l’Ajuntament de Gavà, agafa un nou impuls, incidint en la necessitat de mostrar la cadena de valor del producte local, remarcar la importància del petit productor artesanal, del manteniment de la tradició i de les tècniques respectuoses amb el medi ambient.

D’aquesta manera, es donar resposta a una històrica reivindicació del mercat del Centre i del mateix sector agrari, que veuen en l’activitat una acció que impulsa l’activitat agrària local, i que afavoreix el contacte directe entre productors i consumidors, a més d’incentivar i garantir l’oferta de productes agrícoles.

Activitats paral·leles

La gastronomia tindrà molta presència al nou espai, a través de diferents showcooking o activitats: la restauració és el millor altaveu per implicar els ciutadans en el consum responsable i sostenible.

Notícies relacionades

Aquest dissabte s’inicien les activitats amb una mostra de cuina en directe, a partir de les 11.30 h, del xef Rafael Fernández, del restaurant de la ciutat Mise en Place (carrer de Montflorit, 75), que prepararà tres propostes gastronòmiques amb el producte del mateix mercat.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mercats