Sensibilització

Gavà s’afegeix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Aquesta iniciativa, que se celebra cada any del 16 al 22 de setembre, va sorgir a Europa el 1999, i a partir de l’any 2000 va comptar amb el recolzament de la Comissió Europea

Gavà s’afegeix a la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gavà (Baix Llobregat) ha preparat diverses activitats de sensibilització per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre. Aquest any el lema és ‘Fes salut. Mou-te de forma sostenible’, i vol destacar com la mobilitat sostenible està vinculada a la seguretat i la salut de les persones.

Aquesta iniciativa va sorgir a Europa el 1999, i a partir de l’any 2000 va comptar amb el recolzament de la Comissió Europea. Se celebra cada any del 16 al 22 de setembre.

Programa d’activitats

A Gavà el programa d’activitats inclou un torneig de ping-pong a les taules de ping-pong de plaça Catalunya aquest mateix divendres 17 de setembre a les 17 h, el torneig requereix inscripció prèvia a l’Instagram de @gavajove.

El dilluns 20 de setembre tindrà lloc una pintada de grafitis sobre mobilitat sostenible amb els artistes Raul Grabau i Danae, també a la plaça Catalunya a les 17 h.

Del dimarts 21 a les 9.30 h al dijous 23 a les 08.30 hores la rotonda de la plaça Catalunya entre l’avinguda de Joan XXIII i l’avinguda de l’Eramprunyà es convertirà en zona de vianants temporalment

Tallers

El mateix dimarts 21 d’11 a 14 hores es realitzarà un taller de sensibilització sobre el canvi climàtic i per promoure pràctiques de mobilitat sostenible, com l’ús de la bicicleta, i conèixer els beneficis que comporta. Hi haurà bicicletes estàtiques generadores d’energia connectades a un panell interactiu i els participants podran veure la distància que recorren en quilòmetres i els quilograms de diòxid de carboni estalviat per cada quilòmetre recorregut amb bicicleta en lloc de fer-ho amb un vehicle contaminant.

També el dimarts 21 de setembre de 17.15 a 19.15 h els participants del taller Maraki tindran l’oportunitat de fer-se una alforja o una cistella amb material reciclat on poder portar les coses a la bicicleta o patinet. Cap dels dos tallers requereixen inscripció prèvia.

Notícies relacionades

Per finalitzar la setmana a l’activitat Bici sense edat el dimecres 22 de 17 a 20 h esconvidarà els usuaris de les residències de persones gran a l’oportunitat de fer un petit recorregut amb un tricicle elèctric totalment adaptat, conduït per un voluntari.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO