Alcaldia

Gemma Badia agafa el relleu de l’alcaldia de Gavà després del nomenament de Raquel Sánchez com a ministra

La nova alcaldessa de la ciutat ha accedit al càrrec en un ple extraordinari amb caràcter d’urgència

Gemma Badia agafa el relleu de l’alcaldia de Gavà després del nomenament de Raquel Sánchez com a ministra

Ayuntamiento de Gavà

4
Es llegeix en minuts
Carlos Villafranca

Ahir, durant l’acte de renúncia a l’alcaldia de Gavà (Baix Llobregat), Raquel Sánchez, nova ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, es va acomiadar visiblement emocionada de l’ajuntament després de set anys com a alcaldessa. Durant aquest discurs, la ja exalcaldessa va anunciar que, d’acord amb els seus companys, el grup socialista presentaria com a candidata a l’alcaldia Gemma Badia, la que fins ara era la tercera tinenta d’alcalde, dedicada a l’àmbit de la Seguretat i l’Espai Públic. La notícia va ser acollida amb aplaudiments pels altres representants del consistori.

La nova alcaldessa ha agraït la confiança dels seus companys del PSC i ha assegurat que lluitarà en tot moment «per tornar-la en forma de treball, passió i orgull». Badia ha fet un repàs agraint la feina dels seus predecessors a l’alcaldia de Gavà, centrant-se en Raquel Sánchez.

Badia s’ha dirigit als regidors del consistori per agrair la seva tasca i per demanar un compromís col·lectiu «que posi per sobre dels interessos partidistes el present i el futur de cada veí i veïna de Gavà» després de la pandèmia. I ha instat a una trobada cadascun dels representants dels partits de l’oposició en els pròxims dies, «per sortir junts i més forts d’aquesta crisi».

Gemma Badia ha definit com a prioritària la conservació de les «conquestes socials col·lectives i de ciutat guanyades durant aquests anys», sempre lluny de les tendències recents d’intolerància. I s’ha referit al benestar i la defensa social dels ciutadans de Gavà com a gran objectiu final del seu mandat. L’alcaldessa ha acabat el seu discurs emocionada amb agraïments de tipus personal.

Sánchez va definir Badia com «una dona excepcionalment preparada, una dona feminista. És una dona de fermes conviccions, és solvent, és resolutiva i també és serena quan toca», i va destacar la seva capacitat per «escoltar la gent» i estar «a peu de carrer».

Avui, un ple ha confirmat el relleu a l’ajuntament del Baix Llobregat i la presa de possessió de Gemma Badia com a alcaldessa de Gavà. Així, representants de l’oposició han felicitat la nova alcaldessa, li han desitjat sort i encerts en les decisions i, tal com va fer Sánchez, li han instat a estar present als carrers i a escoltar els seus veïns, així com a aprofitar ara que Sánchez és ministra de transport per activar el tren entre Castelldefels i Barcelona.

La nova alcaldessa

Gemma Badia (Barcelona, 1970) era fins avui la tercera tinenta d’alcalde i en una reforma recent de carpetes havia adquirit noves responsabilitats: era responsable de Polítiques Feministes, així com presidenta de l’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat i Convivència. Badia va entrar al ple de l’Ajuntament de Gavà el 2015, a les primeres eleccions que va guanyar Raquel Sánchez i es converteix en la nova alcaldessa de Gavà després de la marxa d’aquesta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del nou Govern de Pedro Sánchez.

Badia va néixer fa 35 anys a Barcelona i resideix a Gavà des dels 13 anys. És mare soltera i forma part de l’executiva local del PSC de Gavà des de l’any 2011.

És diplomada en Ciències Empresarials, tècnica en Màrqueting i tècnica en Gestió Empresarial per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i també té un postgrau en Publicitat per l’EAE Business School i estudis en Ciències Químiques en l’especialitat en Materials per la Universitat de Barcelona (UB).

En l’àmbit professional, ha estat vinculada a les àrees de màrqueting, gestió empresarial, comunicació i xarxes socials, amb responsabilitats directives i de consultoria. A més, està molt relacionada amb el món educatiu, a causa que va formar part de la Coordinadora de l’AMPA de l’Escola Pública de Gavà com a tresorera fins a l’any 2014.

Reptes

No són pocs els reptes que haurà d’encarar ara Badia, tot i que, com a part de l’anterior govern local, li seran més que coneguts. En primer lloc, destaca el conflicte per l’ampliació de l’Aeroport del Prat i les seves conseqüències per als veïns del barri de Gavà Mar.

Un dels principals reptes a què s’enfrontarà la nova alcaldessa és el de la falta de vivenda i l’elevat preu dels lloguers, un conflicte que l’executiu vol resoldre amb la construcció de noves promocions urbanístiques a través del projecte del Pla de Ponent. No obstant, algunes entitats ecologistes ja van aprofitar el relleu a l’alcaldia per acusar Raquel Sánchez de ser la principal responsable d’aquest pla urbanístic que implica la urbanització de 186 hectàrees. Els ecologistes classifiquen aquest macroprojecte de gran amenaça mediambiental amb conseqüències irreversibles al connector biològic entre el Parc del Garraf i el Parc agrari del Baix Llobregat.

Notícies relacionades

Entre altres qüestions, recentment també s’ha revifat el debat sobre què fer amb l’abocador del Garraf, que recentment va registrar tremolors, malgrat estar segellat i portar anys inactiu.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO