Infraestructures

El Govern estudia reactivar la nova línia de tren Castelldefels-Barcelona

Una nova via d’entrada a Barcelona permetrà millorar els serveis ferroviaris de Rodalies sense augmentar el trànsit en els dos corredors existents

El Govern estudia reactivar la nova línia de tren Castelldefels-Barcelona

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana reprendrà els estudis per a la construcció d’una nova línia de Rodalies que uniria Castelldefels (Baix Llobregat) i Barcelona, passant per Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), una actuació que fa més de deu anys que està paralitzada.

Així ho ha assegurat aquest divendres el secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, en el transcurs d’una reunió mantinguda a Madrid amb els alcaldes i alcaldesses de: Castelldefels, Maria Miranda; Gavà, Raquel Sánchez; Sant Boi, Lluïsa Moret, i Viladecans, Carles Ruiz, tots del Baix Llobregat.

Servei massificat

Aquesta nova línia té per objectiu atendre d’una manera sostenible les necessitats de mobilitat entre els municipis del litoral sud barceloní i el nucli metropolità, ha explicat el Ministeri en un comunicat.

La introducció d’una nova via d’entrada a la ciutat de Barcelona permetrà millorar els serveis ferroviaris de Rodalies sense augmentar el trànsit en els dos corredors actualment existents, que ja compten amb una intensitat de circulacions molt significativa.

Voluntat política

Saura ha ressaltat que el Pla de Rodalies 2020-2030 és una prioritat per al Govern, en la seva política de reforçar el transport públic de la zona metropolitana de Barcelona per reduir les emissions i garantir una mobilitat sostenible.

En línia amb el previst en el Pla, Saura s’ha compromès a licitar al llarg de l’any que ve la redacció d’un estudi funcional que permeti determinar les alternatives a desenvolupar i la seva viabilitat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, els alcaldes han defensat davant el secretari que les quatre ciutats mereixen que es recuperi el projecte perquè són municipis amb activitats estratègiques per a l’economia catalana i on viuen més de 250.000 persones, que necessiten desplaçar-se fora de les seves localitats diàriament.

Més notícies de Cornellà, Viladecans, Gavà i Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO