Ple extraordinari

Raquel Sánchez, nova ministra de Transports: «Ser regidor imprimeix caràcter»

  • La regidora del PSC s’acomiada del consistori entre agraïments i assegura que «tot el que és bo per a Espanya és bo per a Catalunya»

  • La tercera tinenta d’alcalde de la localitat, Gemma Badia, serà designada com la nova alcaldessa en un ple aquest dilluns

A1-117729324.jpg

A1-117729324.jpg / Joan Mateu Parra (EPC)

3
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Raquel Sánchez Jiménez, alcaldessa de Gavà des del 2014 i fins aquest diumenge, s’ha acomiadat de la localitat en un ple convocat per a aquesta finalitat. Minuts abans que comencés, s’ha assegut al seu despatx perquè els mitjans de comunicació la filmessin i la retratessin. «Aquesta tarda me’n vaig a Madrid. Trobaré molt a faltar Gavà, la gent, el meu equip, la meva família. Sí, aniré tornant».

Encara al seu despatx, Sánchez, que aquest dilluns es convertirà en ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern de Pedro Sánchez, ha dit que està una mica nerviosa tot i que honrada. Passades les 12.00, ha entrat a la sala de plens, on els assistents l’han rebut dempeus i amb uns aplaudiments que s’han prolongat una bona estona. Set anys després d’assumir la vara de comandament municipal, Sánchez s’ha acomiadat per ascendir. La seva designació com a ministra, com passa en tants casos, era una cosa que fa tot just unes hores no s’esperava a la localitat del Baix Llobregat.

Un dia emocionant

«Per a mi és un dia molt emocionant», ha començat Sánchez. S’ha votat amb urgència, i s’ha aprovat per unanimitat, la decisió de celebrar el ple extraordinari en el qual s’ha acomiadat, que és, per cert, el primer que se celebra de manera presencial a la ciutat des que es va dictar el confinament, el març del 2020.

«Fa unes setmanes ningú hauria dit que seríem aquí. Vaig rebre aquesta petició del president, que volia comptar amb mi per a aquesta remodelació. Vaig mostrar la meva disposició», ha explicat. Els grups de l’oposició han optat pel to amistós previst per a aquests casos en les seves intervencions: li han desitjat un bon viatge professional a la regidora i li han demanat que no oblidi Gavà.

Jordi Tort, primer tinent d’alcalde i portaveu del PSC, número dos de l’alcaldessa sortint, l’ha omplert d’elogis i ha mostrat l’«orgull» que suposa per als veïns de Gavà que sigui elegida ministra. «La ciutat està amb tu», ha dit Tort, que ha recordat que el 2019 va ser elegida per majoria absoluta.

L’encara alcaldessa ha llegit un discurs de comiat en el que ha remarcat: «Ho he donat tot, ho he fet el millor que he pogut. Però això va d’equips. El d’aquest ajuntament és fantàstic». Ha donat les gràcies a tots els treballadors del consistori, als regidors i exregidors: «Ser regidor imprimeix caràcter». També ha aplaudit la tasca de les entitats de Gavà i la seva gent: «Hem viscut anys molt intensos. I l’últim, amb la pandèmia, ha sigut molt complicat». «Estic segura que em continuareu veient per Gavà. Continuaré sent la vostra veïna. Sempre estaré amb vosaltres i vosaltres sereu sempre amb mi».

La successora

«Vull anunciar que en el ple de demà es presentarà com a candidata a alcaldessa Gemma Badia», ha afirmat Sánchez. Gavà continuarà, doncs, tenint una alcaldessa socialista. Badia és la tercera tinenta d’alcalde de l’ajuntament, responsable d’Espai Públic, Seguretat i Convivència i de les polítiques feministes.

Notícies relacionades

Sánchez ha agraït a continuació al president del Govern que l’hagi elegit: «És un honor immens, increïble, treballar pel meu país, per Espanya, per Catalunya, per la meva ciutat. I puc dir que tot el que és bo per a Espanya és bo per a Catalunya. És un repte que assumeixo amb molta humilitat però també amb molta determinació. M’hi deixaré la pell per millorar aquest país. M’emporto tot el que he après aquí».

També ha dirigit agraïments a l’anterior alcalde, Joaquim Balsera, que la va elegir com a successora. Ha esmentat la seva família i quan ha al·ludit als seus fills –en té dos– s’ha emocionat. Finalment, ha tingut unes paraules per a les alcaldesses d’altres localitats pròximes, que són diverses. Uns 40 minuts després que comencés, el ple ha acabat, de nou entre aplaudiments.