Reestructuració

Gavà modifica el seu cartipàs municipal

L’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat i Convivència centralitzarà els projectes derivats del Programa d’Inversions d’Obres Municipal per guanyar en eficàcia

nou-servei-atenci-lgtbi

nou-servei-atenci-lgtbi

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà (Baix Llobregat), Raquel Sánchez, ha firmat el decret que modifica les delegacions de l’Alcaldia i, conseqüentment, el Cartipàs Municipal. La reorganització del Govern municipal, que coincideix amb l’equador del mandat, té l’objectiu d’afrontar d’una manera més eficient els objectius del Pla d’Innovació i Reactivació i Econòmica. Així com donar un impuls al Programa d’Inversions d’Obres Municipal (PIOM) 2021-2023.

L’elevat volum d’inversió, la complexitat tècnica i la necessitat d’abordar amb celeritat els projectes derivats del PIOM han motivat la redistribució de les competències que fins ara es distribuïen en dos àmbits diferenciats: l’Àmbit de Territori, Medi Ambient i transició Ecològica, i l’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat Ciutadana i Convivència.

Les competències relatives a obres i inversions passen a l’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat Ciutadana i Convivència, presidit per la tercera tinenta d’alcaldia Gemma Badia. El nou cartipàs estableix que assumirà la direcció, coordinació, inspecció i impuls de l’activitat municipal i serveis en matèries com la gestió de l’empresa municipal PRESEC; obres municipals ordinàries, la Gestió del Programa d’inversions d’obres municipals; execució i seguiment de les accions del PAES en els equipaments municipals; manteniment de l’espai agrari, incloses les actuacions relatives a la xarxa de drenatge i manteniment de camins; autoritzacions, llicències i concessions d’activitats i instal·lacions en l’espai públic; mobilitat i transport públic; salut pública i protecció de la salut; civisme i convivència...

Amb aquesta reassignació, algunes de les competències que recauen en l’Àmbit de Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, presidit per la segona tinenta d’alcaldessa Rosa M. Fernández són la gestió de l’empresa municipal GTI, SA; gestió i tramitació dels expedients de planejament i gestió urbanística; vivenda; programes d’educació, sensibilització i comunicació ambiental; o disseny de programes per a la transició energètica.

Oficina ‘Objectius de Desenvolupament Sostenible’ Innova

El nou Cartipàs Municipal adscriu a l’Alcaldia l’Oficina ‘Objectius de Desenvolupament Sostenible’ (ODS) Innova atenent el caràcter estratègic de les accions d’aquest departament. Funcionalment, continuarà vinculada a l’Àmbit d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat, presidit pel primer tinent d’alcaldia, Jordi Tort.

L’Oficina de Desenvolupament Sostenible, Innovació i Internacional, ODS Innova, coordina els projectes municipals que s’emmarquen en els Objectius de Desenvolupament Sostenible, uns projectes estratègics, transversals i dependents que, a mitjà i llarg termini, situaran Gavà al capdavant de les polítiques de sostenibilitat, innovació i internacionalització. També tindrà un paper rellevant en la implementació de les accions derivades del Pla d’Innovació i Reactivació Econòmica i en la definició del Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Gavà.

Notícies relacionades

Altres de les seves funcions són les de liderar i impulsar projectes ja consolidats a la ciutat i altres de recent creació que posen el focus en la innovació i l’economia circular com el ‘Circular Data Driven Cities (CDDC) el ‘Projecte Gavius’, ‘Gavà Circular’, o el ‘Hub ECCUS’.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments