Revetlla

Gavà tancarà la platja durant la nit de Sant Joan

El consistori vol evitar aglomeracions que posin en risc la bona evolució de la pandèmia

zentauroepp42610409 gava    baix llobregat   21 03 2018    barcelona      estado181226212710

zentauroepp42610409 gava baix llobregat 21 03 2018 barcelona estado181226212710 / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) tancarà l’accés a la platja durant la revetlla de Sant Joan. La restricció serà efectiva entre les 20.00 h de dimecres fins a les 8.00 h del matí de l’endemà. També el 29 de juny per a la revetlla de Sant Pere, vigília de la festivitat del patró de la ciutat.

Malgrat que ahir el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va afirmar que Gavà obriria la seva platja, el consistori del municipi ha decidit que no sigui així i opta per tancar-ne l’accés.

El govern municipal és conscient que aquestes festes conviden a desenvolupar activitats a l’aire lliure, i en concret a la platja, però malgrat la millora progressiva en l’evolució de la pandèmia, considera que, justament per aquesta raó, cal minimitzar riscos i mantenir la prudència en activitats que podrien tenir caràcter multitudinari.

La decisió és coherent amb la línia de contenció mantinguda per l’Ajuntament de Gavà i amb les recomanacions del Procicat. Una línia que també es concretarà a finals de mes a la pròxima festa major, les festes de Sant Pere, on, entre altres limitacions, s’ha decidit suspendre els focs d’artifici que tradicionalment es fan a la platja.

Dispositiu policial

La Policia Municipal establirà un dispositiu de control per evitar l’accés a la zona de sorra. Així mateix, en l’entorn de la platja vetllarà pel compliment de les directrius sanitàries quant a l’ús de mascaretes, grups reduïts i distanciament interpersonal, i es prohibirà el consum de begudes alcohòliques a la via pública, que seran interceptades en cas de detectar-se.

Durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere estarà permès l’accés als xiringuitos i a les seves terrasses, aplicant els horaris d’obertura establerts, amb les preceptives limitacions d’aforament i amb l’accés a la sorra restringit en tot moment.

Castelldefels també tanca

Igual que Gavà, l’Ajuntament de Castelldefels (Baix Llobregat) també ha decidit tancar, amb algunes excepcions, l’accés a les platges del municipi durant el període de la revetlla de Sant Joan. D’aquesta manera, «Castelldefels segueix les recomanacions formulades pel Procicat per evitar el risc d’un increment de contagis per la Covid-19 durant la celebració de la revetlla», afirmen des del consistori en un comunicat.

Notícies relacionades

Així, fonts municipals expliquen que el govern local ara estudiarà les fórmules per garantir l’accés als establiments de restauració situats a la platja de les persones que hi tinguin reserva per sopar durant el període de la revetlla.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Sant Joan