Seguretat ciutadana

Els delictes disminueixen a Gavà en un any marcat per les restriccions de la pandèmia

  • La Junta de Seguretat de la ciutat constata la bona coordinació dels cossos policials que operen a Gavà en un any marcat per la pandèmia i registra una estabilització dels delictes amb tendència a la disminució

  • La policia municipal ha prioritzat el control de mesures sanitàries i ha desplegat campanyes per garantir el civisme i convivència a l’espai públic

Els delictes disminueixen a Gavà en un any marcat per les restriccions de la pandèmia
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Gavà (Baix Llobregat), Raquel Sánchez, va presidir ahir la Junta Local de Seguretat, que reuneix periòdicament l’Ajuntament i els responsables de Policia Municipal, Mossos, Cos Nacional de Policia, Guàrdia Civil i Bombers, així com la representació de la subdelegació del govern de la Generalitat. En aquesta reunió de caràcter semestral s’ha abordat l’evolució de la seguretat a Gavà i en especial la influència del treball conjunt i coordinat de tots els cossos policials en el compliment de les mesures establertes conseqüència de la Covid-19.

Segons l’alcaldessa, «a partir de l’anàlisi de les dades i les consideracions fetes en aquesta sessió, es constata que Gavà és una ciutat segura, on l’últim any s’ha produït una disminució dels fets delictius en un 4,5%». Una reducció que Sánchez atribueix», no només a la situació de pandèmia que ha suposat una limitació de la mobilitat i el reforç dels controls policials, sinó també a l’actuació coordinada entre els Mossos, la Policia Municipal i altres cossos que operen en el nostre municipi».

Estabilització dels delictes

Les dades generals detecten una estabilització en els fets delictius, amb tendència a la baixa. L’últim any s’han registrat 2.487 fets delictius, xifra que, com ha indicat l’alcaldessa, implica una disminució del 4,5% respecte al període anterior. Els més freqüents són contra el patrimoni, furts i estafes (2.092). «L’increment més gran es produeix en els delictes relacionats amb les estafes bancàries o amb l’ús d’internet. Faig un toc d’alerta a la ciutadania perquè extremi les mesures i contribueixi a la identificació dels autors», afegeix Sánchez. El segueixen de lluny els delictes contra les persones (195), contra la seguretat viària (95), contra l’ordre públic (20) i contra la salut pública (11).

Control de les mesures sanitàries

Quant a les actuacions derivades de la Covid-19, destaquen els controls realitzats per detectar incompliments de les restriccions: en total s’han recollit més de 2.500 denúncies. Aquests controls s’han incrementat coincidint amb les diferents onades pandèmiques, en concret, a l’inici de la tardor i a mitjans de gener. El major nombre de denúncies han sigut per desobediència (1.139), seguides per incompliment del confinament nocturn (535), l’ús indegut de mascareta (421), incompliment confinament comarcal / municipal (66), i altres denúncies com incompliment dels horaris d’hostaleria i reunió de grups (35).

Notícies relacionades

I d’altra banda, destaca una notable disminució de denúncies nocturnes relacionades amb el soroll conseqüència del tancament de l’oci nocturn, d’un control policial més gran i de la conscienciació ciutadana general en el compliment de les mesures de restricció.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO