COL·LABORACIÓ INTERPOLICIAL

Gavà, Castelldefels i Viladecans demanen unir les seves policies locals durant la crisi sanitària

Els consistoris van sol·licitar fa una setmana per carta al conseller Miquel Buch que autoritzés la coordinació interpolicial, però encara no han obtingut resposta

Si la Generalitat ho accepta, els agents podran actuar en els tres municipis indistintament sempre que sigui necessari i de manera excepcional

img 2765

img 2765

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els ajuntaments de Gavà, Castelldefels i Viladecans han sol·licitat a la Generalitat que autoritzi la firma d’un conveni de col·laboració interpolicial perquè els agents de les policies locals dels tres municipis del Baix Llobregat puguin actuar indistintament en qualsevol d’aquests en cas que sigui necessari mentre duri la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

Segons han informat els tres consistoris a través d’un comunicat conjunt, l’objectiu és posar a disposició de les tres localitats els recursos materials i personals dels respectius cossos policials per garantir el compliment de les funcions assignades a les forces de seguretat locals en casos de falta general d’efectius propis o bé per la necessitat d’intervenció en qualsevol de les tres ciutats.

Aquest acord de col·laboració, que segueix l’exemple de l’anunciat entre Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma, requereix l’autorització prèvia del titular del Departament d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, a qui les alcaldesses Raquel Sánchez (Gavà), Marina Miranda (Castelldefels) i l’alcalde Carles Ruiz (Viladecans) van dirigir una carta dilluns passat 30 de març, que encara no ha obtingut resposta.

En l’escrit sol·licitaven al conseller, «de manera excepcional i urgent», la concessió directa de l’autorització per posar en marxa la coordinació policial entre els tres municipis, amb l’objecte de «garantir la seguretat de la ciutadania i dels béns en l’actual situació d’alarma».

En casos excepcionals i de necessitat 

En cas de rebre l’autorització pertinent, els recursos personals serien requerits i assignats per a qualsevol de les policies locals de Gavà, Castelldefels i Viladecans en uns presumptes casos, com en situacions puntuals en què es requereixin efectius de reforços o quan no hi hagin recursos personals suficients per cobrir els serveis mínims.

També es posaria en marxa, en cas que falti personal especialitzat, recolzament d’agents o comandants amb coneixements o formació concreta en una matèria policial específica, o quan la seguretat dels agents no estigui garantida en determinats serveis i es requereixi el recolzament de més agents.

Notícies relacionades

Aquesta coordinació interpolicial, aclareixen des dels tres consistoris, no comporta la creació d’una policia supramunicipal ni d’una associació d’aquestes, sinó que tindria caràcter temporal i s’allargarà mentre duri l’estat d’alarma o fins que els cossos ho estimin oportú. A més, les tasques policials es continuaran fent en coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

Més notícies de Gavà i Viladecans en les edicions locals d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA