SOLITUD A LA TERCERA EDAT

Gavà impulsa un projecte per combatre la solitud en les persones grans

La iniciativa consistirà en un servei de voluntariat de companyia i d'inclusió en la vida activa de la ciutat

g3

g3

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà posarà en marxaun servei de voluntariat amb l’objectiu de combatre la solitud no desitjada en les persones grans. La iniciativa s’ha presentat en la 2a Jornada G3 ‘La solitud en les persones grans’, organitzada pelFòrum G3 Tercera Edat Gavài l’Ajuntament.

El projecte ‘Compromís amb les persones grans en situació de solitud de Gavà’ permetrà establir «un servei de voluntariat de companyia i inclusió en la vida activa de Gavà per a les persones grans en situació de solitud no volguda», expliquen des del consistori.

Juan Antonio Gallardo, membre de la comissió, explica que «a partir d’un estudi de les dades estadístiques, hem comprovat que a Gavà hi ha unes 1.800 persones majors de 65 anys que viuen soles, la qual cosa no vol dir que se sentin soles. Per això, ara es tracta de detectar les persones que necessitarien aquest servei d’acompanyament a través dels Serveis Socials, serveis sanitaris o demandes directes».

La formació dels voluntaris

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i Altres Demències de Gavà formarà les persones voluntàries. Per la seva part, l’Ajuntament coordinarà el servei amb Serveis Socials i Policia Municipal, així com amb altres institucions, com àrees bàsiques de salut, serveis sociosanitaris i entitats.

També promourà la participació de la ciutadania a través del Punt de Voluntariat de Gavà, servei municipal destinat a la captació de persones voluntàries i la posterior vinculació amb el teixit associatiu. La previsió és posar en marxa el nou servei a començaments del 2020.

II Jornada G3

La presentació del projecte de voluntariat ha tingut lloc en el transcurs de la II Jornada G3, celebrada al Parc Arqueològic Mines de Gavà i que ha reunit un centenar de persones grans, agents socials, representants d’administracions públiques, professionals i persones interessades sobre l’envelliment.

Notícies relacionades

En la sessió, s’ha abordat la solitud des de totes les perspectives, així com els efectes que provoca en la salut, i els recursos necessaris per abordar una realitat que, segons dades de la Diputació de Barcelona, afectauna de cada cinc persones majors de 65 anys de Gavà.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA