CONCERTS

Iberoexperia Sessions enllaça Espanya, Llatinoamèrica i Portugal

Cartel de Iberoexperia Sessions

Cartel de Iberoexperia Sessions

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cicle de concerts Iberoexperia Sessions arriba a Barcelona i Madrid entre juliol i novembre per acostar i unir l’escena musical contemporània de Llatinoamèrica, Portugal i Espanya. Els artistes iLe (Puerto Rico), Carlinhos Brown (Brasil), Ana Tijoux (Xile) i Aterciopelados (Colòmbia) conformen el cartell del festival iberoamericà.

L’organització busca "unir artistes, països i públics iberoamericans, superant barreres geogràfiques i culturals" per establir "profundes connexions internacionals basades en la música, amb grans artistes compartint el mateix escenari".

L’elenc de convidats és explosiu. Començant per iLe, la cantant i compositora porto-riquenya que va començar formant part del grup de rap Calle 13 i va acabar guanyant un Grammy el 2016 a millor àlbum de rock, urbà o alternatiu.

D’altra banda, Carlinhos Brown és un tot terreny: cantant, percussionista, compositor i productor musical. La seva carrera es remunta als anys 70, quan influït pel rap, el soul, el funk i els ritmes afrobahians, va desenvolupar un so particular, convertint-se en un dels creadors de l’estil conegut com samba-reggae.

Ana Tijoux tampoc deixarà indiferent ningú. I és que la música de l’artista francoxilena ofereix un passeig pel hip-hop, el rap alternatiu, el trip-hop i fins i tot per la variant de jazz que inclou rap. Una innovadora del seu gènere que, a més, utilitza les seves lletres a tall de reivindicació feminista.

Notícies relacionades

Finalment, Aterciopelados, l’emblemàtica banda de rock alternatiu colombiana, oferirà un espectacle a través d’alguns dels seus temes més reconeguts, com Bolero Falaz o Baracunatana.

El cicle de concerts se celebrarà a Barcelona (Sala Paral·lel 62, excepte el cas d’Aterciopelados, que serà a la Sala Apolo) i Madrid (Sala La Riviera).