PATRIMONI CULTURAL

Gavà es dona a conèixer amb les Jornades Europees del Patrimoni

La iniciativa és considerada com «l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural», assenyalen des del consistori

nou-servei-atenci-lgtbi

nou-servei-atenci-lgtbi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un any més, el Museu de Gavà, sota l’auspici de l’Ajuntament de Gavà i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, impulsa les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des de 1991.

La iniciativa és considerada com «l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural», assenyalen des del consistori.

Entre el 12 i el 13 d’octubre, es podrà visitar de forma gratuïta el castell d’Eramprunyà, el refugi antiaeri de la Rambla, el jardí botànic del Museu de Gavà, el Parc arqueològic Mines de Gavà i la vil·la romana de Can Valls.

A nivell català aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i, en l’edició d’aquest any, incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Novetats cada any

«Veïns i veïnes de Gavà i visitants de la ciutat podran disfrutar de la festa major del patrimoni cultural participant de les diferents visites guiades gratuïtes i per a totes les edats que s’han proposat», comenten des de l’Ajuntament.

La voluntat d’aquestes jornades és oferir una visió de 360º en un sol cap de setmana, que permeti descobrir i posar de relleu tota l’oferta i punts d’interès del municipi, com si d’un festival es tractés.

Notícies relacionades

Any rere any s’incorporaran novetats. Aquest any, hi haurà una nova oportunitat per conèixer el jaciment de Can Valls i els treballs que es van realitzar aquest estiu. Aprofitant la mostra de petit format ‘1939. L’abans i el després. Els quatre gavanencs morts en retirada’, que acull el Museu de Gavà, es farà una visita guiada per la ciutat, centrada en el Gavà del final i just després de la Guerra Civil.

Més notícies de Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA