PEDRA SEMIPRECIOSA

Gavà dedica una Fashion Week a la variscita, la pedra ancestral del municipi

15 dissenyadors i creatius han elaborat peces exclusives amb el mineral que s'extreia de les mines neolítiques de Gavà

La col·lecció es mostrarà per primera vegada en una desfilada que tindrà lloc el 5 d'octubre a l'Espai Maragall

6k-2

6k-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dissabte, 5 d’octubre, tindrà lloc la primera edició del 6k Gavà Fashion Week, un projecte impulsat pel dissenyador de joies de la ciutat, Abraham Vázquez, i organitzat per la Unió de Comerciants de Gavà, que reunirà joieria, moda i cultura entorn de la variscita.

Es tracta de la pedra semipreciosa de color verd que extreien els gavanencs de fa 6.000 anys de les mines en galeria més antigues d’Europa, i les úniques dedicades a l’explotació d’aquest mineral.

6k Gavà Fashion Week compta amb la participació de 15 dissenyadors i creatius que han elaborat peces exclusives amb la pedra ancestral i autòctona de Gavà i de Catalunya: Ana Ruiz, Laura Márquez, Carmen Landa, Charo Marín, Liane Katsuli, Luz Adriana, María Bringas, Maricela Cano, Pilar Aymerich, Raquel Lobel, Susana Fernández, Teresa Andrés, Pedro Sequeros i Abraham Vázquez.

Dissenyar joies de variscita des de fa més de 20 anys

L’esdeveniment, que tindrà com a acte central una desfilada, compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Gavà, i la col·laboració de l’associació comercial la Illa de Gavà, de l’Associació Joies d’Autor i de la Generalitat de Catalunya.

En la seva intervenció, Abraham Vázquez, que va començar a dissenyar i comercialitzar joies de variscita fa més de 20 anys, ha posat en relleu el mineral verd de Gavà: «Es tracta d’un material escàs a tot el món, però precisament això el fa diferent, juntament amb la seva bellesa»

Primera desfilada de culte a la variscita

La col·lecció, que inclou més de 300 peces, es presentarà per primera vegada al públic a la desfilada que tindrà lloc el 5 d’octubre a les 18 h en l’Espai Maragall. A l’organització es comptarà amb l’experiència de l’equip de la Passarel·la Espanya Madrid Fashion Week, encapçalat per Susan Villa, que presentarà l’esdeveniment.

En el transcurs de l’acte es reconeixeran la millor col·lecció i la millor joia. També hi participaran comerços de Gavà, que mostraran les últimes tendències de la roba i els complements.

Notícies relacionades

«La desfilada també tindrà un component solidari perquè ofereix un espai on fer aportacions econòmiques per a la investigació del càncer de mama, ja que coincideix amb la proximitat del dia internacional, que es commemora el 19 d’octubre», expliquen des del consistori.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Moda Ajuntaments