EMERGÈNCIA AL MEDITERRANI

Gavà s'ofereix per acollir les persones refugiades de l''Aquarius'

El consistori ha fet arribar al Govern la seva disposició a acollir les persones refugiades que viatgen a bord de l'embarcació, que es dirigeix ara al port de València

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà s’ha ofert a acollir una part dels629 refugiats que estan al’embarcació de rescat ‘Aquarius’, que es troba ara mateix rumb al port de València, després de l’oferiment del Govern espanyol i la negativa de les autoritats italianes de deixar-lo atracar al país.

El consistori respon així a la crida de la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i es posa a disposició de la vicepresidència del Govern, que coordina l’operació, per convertir-se en ciutat d’acollida.

D’aquesta forma, Gavà passa a formar part de la xarxa de municipis que integren el dispositiu i que, actualment, està formada per més de 200 ajuntaments que s’han unit a aquesta crida, entre els quals hi ha grans ciutats com Madrid o Barcelona.

L’Ajuntament espera ara rebre instruccions i més detalls de l’operació, per concretar com es farà efectiva aquesta acollida

El vaixell, gestionat per les ONG SOS Mediterranée i MSF, ha esperat dos dies en alta mar rebre instruccions per poder trepitjar terres malteses o italianes, però el ministre d’Interior italià, Matteo Salvini, es va negar a autoritzar-ne l’entrada.

Finalment, el Govern de Pedro Sánchez va oferir el port de València perquè les més de 600 persones a bord de l’‘Aquarius’, entre els quals hi ha ferits, menors no acompanyats i embarassades, i amb provisions justes, trepitgessin terra ferma i poguessin ser atesos.

Notícies relacionades

L’operació de trasllat fins a Espanya ja s’ha iniciat i es preveu que els migrants arribin al port valencià aquest mateix dissabte.  

Més notícies de Gavà en l’edició local dEL PERIÓDICO DE CATALUNYA