SEGUEIX LA PROPOSTA

L'Ajuntament de Gavà congela l'IBI per segon any consecutiu

PSC, Ciu i C's hi han votat a favor; ERC i PP s'han abstingut i GSSP hi ha votat en contra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Gavà congelarà l'impost de béns immobles (IBI) i la pràctica totalitat els impostos i taxes municipals, tal com es desprèn de la modificació d'ordenances fiscals aprovada recentment al Ple municipal. 

També es mantenen els imports d'altres dels impostos més generalitzats: impost de vehicles, IAE i ICIO. "La congelació de la gran majoria d'impostos i taxes municipals respon a la responsabilitat i el rigor en la gestió de les finances municipals i a la vegada a increments derivats de l'encara tímida recuperació econòmica", assegura l'Ajuntament de Gavà.

"Això permetrà a l'Ajuntament poder dotar-se de més ingressos per fer front a noves necessitats i serveis, sense que això suposi més esforç fiscal per part de la ciutadania".

PSC, C's i CiU, a favor

Les ordenances fiscals han sigut aprovades amb els vots a favor del PSC, CiU i C's; l'abstenció d'ERC i PP i els vots en contra de Gavà Sí Que Es Pot (GSQSP).

Per garantir la congelació de l'IBI, una vegada s'actualitzin els valors cadastrals en un 3% en compliment de la normativa, l'Ajuntament rebaixarà els tipus en la mateixa proporció per garantir que no hi ha alteracions en el rebut.

Cal destacar que a l'IBI s'amplien els mecanismes d'ajuts a diferents persones i col·lectius. Així, quan per a un mateix exercici i subjecte passiu concorrin els requisits per gaudir de més d'una bonificació, aquestes aniran reduint la quota resultant de manera consecutiva, que farà que es pugui arribar a bonificar el cent per cent de la quota líquida de l'import.

Bonificació

Com en anys anteriors, les famílies nombroses també poden acollir-se a la bonificació de l'IBI, una ajuda que oscil·la entre el 50% i el 90% de la quota, depenent del nombre de fills i amb un import límit de 1.000 euros.

En aquest cas es bonificarà el percentatge de propietat de la finca que consti a nom dels membres de la família nombrosa.

Adaptació de tarifes de cementiris

Les ordenances fiscals de 2018 inclouen l'actualització de diferents tarifes dels serveis de Serveis de Cementiris (inhumacions i exhumacions) per adaptar les tarifes a altres municipis de l'entorn, encara que la quota de manteniment (nínxols) es manté.

Notícies relacionades

També s'actualitzen les tarifes de la Zona Blava, amb un augment de 5 cèntims l'hora per dotar les noves inversions de millora del servei.

Més notícies de Gavà a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Impostos IBI