Menys és més
Quatre restaurants diminuts de Barcelona que serveixen grans plats
Petits però malparits (de bons). Així són aquests quatre minúsculs establiments on hauries d’aconseguir taula
direkte /
Potser et costarà trobar taula, perquè amb prou feines n’hi ha en els seus diminuts espais. Però si aconsegueixes fer-t’hi un lloc, no ho dubtis. Aquí tens quatre restaurants molt petits però molt bons on hauries d’aconseguir un lloc per provar la seva meravellosa cuina.
Tamae
Tamae és, sobretot, menjar per a emportar (‘take away’) i menjar sobre rodes (‘delivery’), però és també una barra amb vuit seients i dos més a l’entrada. Tamae és Tamae Imachi i Albert Raurich (Dos palillos) i Eugeni de Diego i Ana Alvarado, els quatre amb pàtina bulliniana a més d’una amistat que inclou vacances compartides. Aquí tens la crònica que va escriure Pau Arenós sobre el Tamae.
Direkte Boqueria
Arnau Muñío és un cuiner ‘velljove’: nascut el 1982, va ser cap de cuina de Comerç 24, La Barra de Abellan i ha treballat amb Albert Adrià a El Barri. Té més experiència als focs que un bonze i només ara ha decidit ser el seu propi cap. Podria haver trobat inversors i deixar-se els doblons en un establiment florit, però ha preferit la intimitat de la barra. Així és el Direkte Boqueria.
Assenyat
Una barra i sis comensals, això el converteix en un dels restaurants de Barcelona on és més difícil aconseguir una reserva: «Entre dos i tres mesos d’antelació», expliquen Ryuta Sato, que era a Sato i Tanaka, i la seva dona, Aya Sato, sòcia i cuinera. Aquí t’expliquem què es menja al Sensato. És a Septimània, 36.
Sato i Tanaka
Sato i Tanaka, que així s’anomena l’establiment, recorda les barres toquiotes on un reduït nombre de comensals són atesos per un ‘itamae’. L’aire relaxat –i eficaç– es respira des de l’entrada. Cadires còmodes per esperar, com ocellets, que els il·lusionistes treguin l’aliment d’entre els dits. Només 15 comensals. No hi caben més al Sato i Tanaka.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
Barcelona Restaurant Restaurants Barcelona Restaurants de Pau Arenós Gastronomia On menjar avui
- Londres 1960 L’única vegada que Espanya tampoc va participar a Eurovisió: aquest va ser el motiu
- A Collserola Trobats 50 senglars morts dins del radi d’afectació de la pesta porcina africana
- Ensenyament A 4t d’ESO triaran entre matemàtiques acadèmiques o pràctiques
- Per indemnitzacions Les velles patates Corominas de Badalona deixen un deute de 200.000 euros al final de la seva liquidació
- La tornada del rei Rosalía, eclipsada: els cantants i cançons més escoltades a Spotify Wrapped 2025
- Automobilisme Lando Norris conquista el Mundial de Fórmula 1 i evita el miracle de Verstappen
- Consulta popular Guanya el ‘sí’ a Gósol i el municipi passarà a formar part de la província de Barcelona
- Crisi sanitària Així operen els gossos que rastregen a la recerca de senglars morts per la pesta porcina
- Pesta porcina Experts catalans, espanyols i europeus rastrejaran la possible fuga de la pesta porcina des d’un laboratori
- La legislatura catalana Òscar Ordeig, el conseller amb més ‘aldarulls’ sobrevinguts al Govern
