Amb un cop de metro
Tres llocs sobre l’asfalt de Barcelona per menjar calçots
Tres llocs on posar-te el pitet per gaudir amb aquestes cebes tendres: una masia urbana a la Rambla, un interior d’illa de l’Eixample i una taula davant del mar
D’acord, Barcelona no és Valls, i si vols fer una calçotada com cal el millor és desplaçar-se fins a la capital d’aquesta ceba tendra per engolir-ne una rere l’altra com si no hi hagués demà. Però potser no pots o no et ve de gust anar fins allà. En qualsevol cas, aquí et suggerim tres bones opcions.
El restaurant Canaletes, una masia urbana davant la font homònima (la Rambla, 127), proposa un menú amb fuet, olives, patates xips, calçots, pollastre marinat a les fines herbes, costella ibèrica amb salsa barbacoa a la catalana, botifarra a la brasa amb mongetes de Santa Pau, patata al caliu i recuit de drap amb mel de flors. Per beure, vi (en porró), cervesa o refresc i aigua. El serveix cada dia de 13.00 a 16.00 hores (cal reservar amb 24 hores d’antelació) i costa 37 €.
També és cèntric Belbo Terrenal (Casp 1-13), que els caps de setmana omple el seu enorme saló i el seu encara més enorme pati interior, que ocupa bona part d’un interior d’illa de l’Eixample, gràcies a una barra lliure de calçots, que s’acompanyen de vermut, porró de vi, patates xips, olives, secallona, pa de pagès amb tomàquet, botifarra, costelles i carxofes a la brasa amb mongetes de Santa Pau i crema catalana amb carquinyoli. Costa 41 €.
També es pot disfrutar dels calçots davant del mar... i amb ganivet i forquilla a Xiroi (passeig Marítim de la Nova Icària, 38), que integra el vegetal en suggeriments de la seva carta mediterrània que canvien cada 15 dies: ara toca xatonada amb calçots i romesco; bunyols de calçots amb allioli de romesco; calamar farcit de calçots, botifarra i papada amb trinxat de col kale, i arròs de pop amb calçots i molles ibèriques de romesco. Costen entre 9,50 i 23 €.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Complexitat a les aules L’escola catalana té només un educador o integrador social per cada 1.000 alumnes vulnerables
- La cuina d’una obra mestra Rosalía, una cap que sap escoltar
- Inversió estratègica de futur Catalunya es postula com a pol industrial i tecnològic de referència en defensa
- Més de 300 subinspectors dels Mossos no treballaran demà
- Fascinació pel Robin Hood del segle XXI
- Pesta porcina El sector porcí de la Catalunya central mostra la seva preocupació pel brot de pesta
- Llances i punyals Els funcionaris eviten 'in extremis' una baralla entre presos rivals i armats a Brians 2
- Mesures de contenció El pla de la Generalitat preveu eliminar tots els senglars en els sis quilòmetres entorn del focus de pesta porcina
- Ruptura de relacions Sánchez llança una altra picada d’ullet a Junts amb un decret econòmic i noves promeses: «Complirem»
- Gala benèfica ‘Nit solidària’ Antonio Orozco, sobre el seu recolzament a l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona: «Aquest és el projecte més important de la meva vida»
