Mar a la vista
Xalar: una terrassa a peu de platja d’allò més gurmet
El xef amb sengles estrelles Michelin per Villa Retiro i Xerta dirigeix l’oferta gastronòmica d’aquest restaurant de Castelldefels
La carta inclou arrossos, peixos salvatges i plats frescos i divertits elaborats amb productes locals

A qui els agradi 1) la cuina de proximitat ben elaborada i presentada, i 2) les terrasses davant el mar, haurien d’apuntar aquest restaurant de Castelldefels. Es diu Xalar, és al passeig Marítim, 171, i 1) serveix plats amb la firma del xef Fran López, amb sengles estrelles Michelin per Villa Retiro i Xerta, i 2) té un agradable espai a l’aire lliure amb la platja com a únic horitzó. I si, 3), els agraden els còctels d’autor servits en copes de dissenys sorprenents, ja no haurien de tenir cap dubte: aquest és el seu lloc.
Brisa, sol, mar... i bona gastronomia a base d’arrossos, peixos salvatges i productes locals (si per alguna cosa destaca López és per saber cuinar el territori). En només uns mesos (va obrir a l’abril), Xalar, que és als baixos de l’hotel Donna, s’ha guanyat un merescut forat entre les terrasses més gurmets de la costa sud més pròxima a Barcelona.

Són molts els plats que avalen aquesta afirmació: les vellutades sardines marinades amb tomàquet, preparades amb caviar de vinagre de Mòdena esferificat i oli d’alfàbrega; l’infal·lible ‘steak tartar’ amb emulsió de xili de Jalapa, mostassa i maionesa de trufa; els addictius escamarlans a la brasa amb maionesa de farigola i les albergínies amb salsa de miso i anacards; la sensacional corbina amb salsa de mullo verd i blat de moro en textures (emulsió i panotxa baby); el saborosíssim arròs amb carpaccio de vaca madurada amb una reducció de salsa de vedella feta al forn de llenya que li aporta un característic sabor fumat...
Tots ells, servits en atrevides peces de parament de José Piñero, conegut com el ‘maker’ dels xefs, i amb la possibilitat de maridar-los amb algun dels 200 vins del seu celler.
Plats divertits i frescos, en definitiva, que justifiquen l’elecció del nom del restaurant, ja que ‘xalar’, en català, significa passar-s’ho bé amb plaer i alegria, una cosa que succeeix a l’esmentada terrassa o a l’interior vidrat, des d’on també es veu el mar.
El preu mitjà ronda els 35-40 euros sense begudes.
- Maltractament a GENT GRAN La fiscalia investiga una vintena de casos d’abús econòmic d’avis
- Dues netes aprofitades: les acusen de robar 85.000 euros a la seva àvia
- Relleu a l’entitat / La nova junta directiva Teresa Garcia-Milà, primera dona que assumeix la presidència del Cercle
- Educació L’alumnat català de 4t d’ESO torna a punxar en Matemàtiques, Anglès i Ciències
- Distribuït a Catalunya Retirat un altre fuet tallat per salmonel·la: ja són tres marques afectades per aquesta raó
- Polèmica La família de Guillem Agulló acusa el Govern d'Illa de "silenciar" el premi en la seva memòria
- Lloguer Tres consells fonamentals per firmar un contracte de lloguer i no emportar-te sorpreses
- Educació Catalunya planteja canviar les proves de competències bàsiques per fer els seus resultats «científicament comparables» any rere any
- Després de l’aval del TC Puigdemont carrega contra el Suprem i l’acusa d’«estafa democràtica» per no aplicar l’amnistia
- ACTUALITAT BLAUGRANA El FC Barcelona refinança a llarg termini el 40% del deute de l’Espai Barça