‘Sapore italiano’
Grosso Napoletano: les pizzes sense complicacions també són bones
La cadena que triomfa a Madrid aterra a Barcelona amb les seves rodes fines i elàstiques de vores gruixudes que fan als seus dos forns de pedra amb ingredients portats de Nàpols
Feia temps que se sentia parlar de Grosso Napoletano a Barcelona. L’aroma de l’èxit de les seves pizzes arribava cada dos per tres, des que va obrir el primer local a la capital espanyola. Allà ja hn’i ha 12, més un altre a València.
Aquest 2021, ha sigut reconeguda com una de les 10 millors cadenes de pizzeries artesanals del món segons 50 Top Pizza (és l’única espanyola que figura en aquest prestigiós rànquing), el 2020 va ser ‘top 10’ europeu i el 2019 el seu establiment de Santa Engracia va ser escollit com la millor pizzeria napolitana d’Espanya.
Unes credencials tan rodones com les peces que preparen al seu flamant local de la ciutat catalana, on abans hi havia Casa Paloma (Casanova, 209).
Expectatives altes que, no obstant, no deceben. Et reben dos forns de pedra fabricats a mà a Nàpols, on es couen a 600 graus les pizzes, alimentats amb llenya. En poc més d’un minut estan fetes. Un viatge a Nàpols instantani. ‘Benvenuto’ a les ‘Napoli rules’ que t’anuncien des del neó de l’entrada.
Preus assequibles
Aquestes regles, resumides, són les següents: les pizzes només s’elaboren amb productes d’aquella ciutat i només les preparen ‘pizzaiolos’ napolitans. Masses de doble fermentació amb farina 00 italiana per a unes rodes fines, fines, fines i elàstiques, amb vores gruixudes i esponjoses. En ple ‘boom’ pizzer gurmet, que ningú busqui alta cuina, sinó peces ben fetes, senzilles, a preus assequibles i en un espai d’agradable estètica industrial i moderna (fins i tot amb uns lavabos que semblen sortits d’una discoteca de moda).
És obligat demanar la Margarita, tòtem de l’univers pizzer napolità, però no s’han d’oblidar la Diavola, amb tomàquet San Marzano, salami no gaire picant i ‘mozzarella’, ni la Borghese, amb una suau crema trufada (‘tranquilxs’, que no és de les que t’acompanya la resta de la setmana), ‘mozzarella’, xampinyons i ‘speck’ (embotit fumat). Com a entrants, ‘burratina’ amb tres tomàquets enfornats i pesto d’alfàbrega, i carpaccio de carbassó marinat a la menta, amb ‘ricotta’, tomàquet sec i ceba xinesa.
Notícies relacionadesPer beure, gran varietat de cerveses (sí, tambéen tenen artesanals italianes), uns quants vins i quatre còctels clàssics.
El preu mitjà ronda els 18 euros, i els migdies de dilluns a dijous ofereixen un menú que inclou pizza, beguda i postres o cafè per 11,90 euros.
- El culte a la bellesa i l’era atòmica, estrelles del CCCB
- Pisarello llançarà dissabte la seva candidatura a l’alcaldia amb el suport de Colau
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Platja El pacífic poble a només 15 minuts de Santa Coloma de Gramenet: espectacular
- Les ajudes per a lents de contacte i ulleres a nens de menys de 16 anys s’activen avui
- Sense sortir de la comarca El poble a només 30 minuts de Rubí ideal per a una escapada de natura sense sortir del Vallès
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Crisi ramadera Illa admet que la Generalitat ja sospitava de l’arribada de la pesta porcina dos dies abans de la declaració oficial
- A instàncies de l’Ajuntament Un ampli dispositiu policial desallotja a Badalona uns 200 migrants de l’assentament més gran de Catalunya
