Un local animat
Gutai: des d'Àsia (i Rússia) amb amor
Aquest gastropub, que triomfa a Moscou, importa la seva fórmula a l'Eixample: plats asiàtics adaptats al paladar occidental i còctels d'autor

zentauroepp51671832 abel200127192845
Des de Rússia amb amor... i amb plats asiàtics. Perquè Gutai (Mallorca, 196) té amos, bàrman i vaixella d’origen rus, però la seva gastronomia és oriental (tot i que hi ha més sushi que porc, perquè al país de Putin no són fans del porc). Així de ràpid es podria resumir aquest despreocupat gastropub que proposa combinar el mos ideat per Igor Su (el xef que ha fet que Gutai triomfi a Moscou) i executat diàriament per Jonathan Arias Rojas (va estar a Tomate y Fismuler) amb els còctels del ‘bartender’ Ivan Sablin i amb els vins que proposa el cap de sala, Julià Duque (ex de Marea Alta i Martínez).
Versionar plats i conceptes
Versionar plats i conceptes
L’empresària i gastrònoma Anna Vitoixinskaia lidera aquest local vistós, de disseny, amb tocs artístics (l’omnipresent interiorista Lázaro Rosa-Violán ha decorat un espai d’aire japonès pel qual es mouen cambrers abillats amb camises ‘trendy’). Aquí, versiona plats i conceptes «amb Àsia al paladar i en la memòria». Això es tradueix en una carta amb entrants com ara els buns de vedella i el calamar amb salsa coreana; uns tacos que en realitat són coques de gyozes fregides que van farcits de cansalada viada ibèrica, cranc ‘snow crab’ o guacamole i gambes; els ‘dumplings’; el sushi; els ‘noodles’; els plats amb base d’arròs...
Notícies relacionadesI sí, es pot dir que els seus plats asiàtics arriben des de Rússia amb amor: un dels seus molts ‘rolls’ es diu ‘From Russia with love’, que es presenta com en una crep, semblant al blinis que tant agrada als russos.
A Gutai, et proposen maridar els plats amb sakes o amb els còctels de Sablin, sempre amb alguna picada d’ullet a tot allò asiàtic i/o rus: el Bangkok Mule, per exemple, porta vodka amb espècies, xarop de galanga, suc de cítrics i cervesa. A més, es poden demanar a l’hora de menjar o de sopar, a mitja tarda (la carta de l’‘afterwork’ inclou entrants, sopes i ‘dumplings’) o ja a prop de la mitjanit, quan s’anima l’ambient amb música més alta.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Museu La vida de Prat de la Riba vista a la seva casa natal
- Amagatalls d’artistes El punt més perfecte de la Torre d’Oristà, segons la gran promesa del folk Ferran Orriols
- Ruta Retorn a la infantesa
- Cata Mayor La gran cuina viatja en carro (de plata)
- Experiències en altura Els millors terrats de BCN per a les tardes d’estiu