EL TRIOMF DE LA GASTRONOMIA POPULAR
Semproniana, 25 anys de cuina "normal"
El restaurant d'Ada Parellada celebra les bodes de plata amb un menú que rescata plats de la seva trajectòria
parellada /
Si Ada Parellada cantés allò d’«'agradecida y emocionada'» de Lina Morgan, tots la creurien. Perquè així està aquest 2018: feliç, amb ganes de donar les gràcies als que l’han ajudat a fer possible que el seu restaurant, Semproniana, arribi als 25 anys. «Aguantar tantes crisis i canvis de tendència i mantenir-se és una proesa. El negoci de la restauració és molt volàtil –reflexiona la xef–. Abans, l’antiguitat donava caixet però ara s’associa a cosa antiga i avorrida. Sembla que la frescor té més valor», comenta. Però si una cosa té el seu restaurant és frescor, a més d’anys.
Celebrarà les bodes de plata amb un menú de 25 euros que servirà tot l’any i que recollirà plats emblemàtics de la casa, com el caneló de botifarra negra («quan vaig obrir, en època de foie i peix blanc, era molt trencador combinar pasta amb botifarra negra perquè la cuina de fonda no tenia prestigi»), l’arròs venere amb formatge de Maó, les vieires amb crema d’eriçó, els bolets gratinats...
«Així és la nostra cuina: normal, assequible i comprensible», resumeix. Alguna d’aquestes receptes es tastaran a la festa que celebrarà dilluns amb la seva gent.
Semproniana
Rosselló, 148. Preu menú 25è aniversari: 25 €.
HOMENATGES I BEQUES
Parellada, que gairebé podria cantar 'Fa 25 anys que tinc 25 anys' perquè va obrir el Semproniana al novembre quan en tenia 26, planeja altres iniciatives. Una és homenatjar restaurants que el 1993 van complir un quart de segle oferint alguna de les seves receptes. Una altra, becar talents creatius de 25 anys (no només gastronòmics, també emprenedors) i tenir-los al seu costat per ajudar-los i donar-los projecció.
- Reurbanització. Les obres del nou barri adjacent a la Sagrera costaran 85 milions
- Tensió al Carib El desplegament militar de Trump davant Veneçuela obre totes les possibilitats
- Manifestació del PP Feijóo clama pel final de Sánchez davant desenes de milers de persones
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- Joan Baltà, director de Barcelona Sagrera Alta Velocitat: "L’estació de la Sagrera encara necessita sis anys més d’obres"
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: La política del soroll
- Sinistralitat viària Gairebé la meitat dels morts en carreteres catalanes aquest any són ciclistes, vianants i motoristes
- FUTBOL El Reial Madrid de Xabi pateix la ‘síndrome de l’impostor’
- Nova normativa El 80% dels aliments de les màquines expenedores d’hospitals i residències seran saludables
- Complexitat a les aules L’escola catalana té només un educador o integrador social per cada 1.000 alumnes vulnerables
