Plat humil
Recepta de ‘brick’ ‘deluxe’ farcit d’ou ferrat amb sobrassada
El xef de Bodega Bonay, Giacomo Hassan, proposa aquest plat «senzill, bo i sorprenent», originari del nord de l’Àfrica, d’on són les seves arrels

Explica Giacomo Hassan, xef de Bodega Bonay, el restaurant de l’Hotel Casa Bonay, que aquest és un plat «molt senzill, bo i sorprenent». Té el seu origen al nord de l’Àfrica, a Tunísia i Líbia principalment, on es diu ‘borek’ o ‘brick’. Precisament, les arrels familiars del cuiner se situen a Trípoli. «A casa solíem menjar molt aquest plat», recorda.
«És una massa molt fina, com un paper, feta d’aigua i farina, que recorda una mica una crep per la seva forma. Se sol omplir majoritàriament amb patates, tonyina i ou, però en aquesta recepta canviem la tonyina per la sobrassada, li traiem la patata per alleugerir-la una mica i hi posem al costat unes ‘piparras’ per acompanyar». Aquí tens la recepta de ‘brick’ ‘deluxe’ amb ou ferrat amb sobrassada.
Notícies relacionadesIngredients
1 full de pasta ‘brick’ (es pot trobar fàcilment en botigues o carnisseria àrabs)
1 ou de gallina el més feliç possible (probablement serà ecològic)
1 cullerada de julivert picat
30 g de sobrassada en daus d’1,5 centímetres (nosaltres utilitzem la de Cal Rovira pel seu sabor intens)
Oli de gira-sol per fregir
4 ‘piparras’ adobades
Elaboració
Ompliu una paella amb dos dits d’oli per fregir i poseu-lo a escalfar.
En un bol petit, trenqueu l’ou, afegiu-hi la sobrassada, el julivert picat, una mica de sal i una mica de pebre.
Quan l’oli estigui ben calent, submergiu la meitat del full de pasta ‘brick’ per formar una mitja lluna com si fos una empanada.
Aboqueu l’ou amb la resta dels ingredients al mig del full i tanqueu-lo.
Quan el costat inferior estigui cruixent, una cosa que s’aconseguirà en uns 30-40 segons, gireu-ho per coure l’altre costat.
Escórreu-lo per retirar-ne l’excés d’oli, saleu-lo i emplateu-lo amb les ‘piparras’. El rovell ha de quedar líquid.
- Més d’un milió de catalans prenen Diazepam i altres ansiolítics
- Tendències en salut L’ashwagandha, el suplement que conquista dones en la menopausa: «M’ha tret la boirina del cap»
- 53 anys d’història Un tresor fotogràfic, en perill
- Estrena televisiva ‘OT 2025’ arriba amb un nou jurat i un programa d’humor
- Nova etapa L’emotiu comiat de Ramon Pellicer del ‘TN’ de TV3 després de 23 anys: «Ara assumirem altres responsabilitats»
- Exclusiva Aquests són i així actuaven els membres de ‘La manada’ de Castelldefels, empresonats per violar tres dones
- Acord del Govern amb ERC Catalunya obrirà tres noves delegacions a la Xina, Canadà i Jordània
- Canvi climàtic Màxima alerta: nous estudis avancen dràsticament la frenada del Corrent Atlàntic
- EUROVISIÓ RTVE trasllada a l'organització d'Eurovisió que sortirà del festival si participa Israel
- Debat de política general Junts pressiona el PSC i sotmetrà a votació al Parlament els pactes amb Sánchez