Combinacions estimulants
Tres maridatges sorprenents de tapes i còctels
Carles Almagro, ‘influencer’ al capdavant de La Cream Empordà, proposa jugar amb aquests tastos de menjar i beure que et descobriran matisos inimaginables al paladar

El maridatge sol entendre’s com la combinació d’una mica de menjar amb un vi. Però, ¿per què no amb un còctel, que té molta més complexitat i matisos que poden enriquir el menjar?
Per descobrir suggeriments interessants en aquest camp, acudim a La Cream Empordà, un establiment de la platja de Pals (passatge del Racó, 1), a prop de la cala Illa Roja, on l’‘influencer’ Carles Almagro tan aviat et prepara una copa, una tapa (taula de formatges o pernil ibèric, pa amb tomàquet, ensaladilla russa...) o un gelat, sovint amb música en directe. Un pla molt ‘chill out’.
Alguns dels seus tastos de mejar i beure funcionen perfectament si els prens junts. Aquesta és la seva proposta de tres maridatges de còctels i tapes.
1. Truita de patates amb gintònic

«És molt complicat maridar amb qualsevol beguda plats que tinguin ous entre els seus ingredients. En aquest cas, apostem per un gintònic a base ginebra Puerto de Indias, que destaca pel seu toc cítric i fresc, i una tònica Schweppes Hibiscus, de color rosat, el punt dolçà i afruitat de la qual encaixa bé amb la dolçor de la patata i el caramel·litzat de la ceba».
2. Ensaladilla russa amb Vodka Tonic

«Triem aquesta combinació perquè és una picada d’ullet, un maridatge ‘a l’estil russa’: el vodka i l’amanida. I també perquè el carbònic de la tònica ens ajudarà a netejar-nos el paladar de la maionesa i a digerir-la millor. En aquest cas, triem el vodka Ciroc, una firma de prestigi, per a aquest combinat».
3. Taula de formatges amb mojito de maduixa

«La taula amb quatre formatges: els de vaca Urgèlia DOP (Alt Urgell-Cerdanya) i brie Val de Saone (França), el Caprillice de cabra curat (Elx) i el San Vicente curat d’ovella (Lleó), i per acompanyar, pa amb tomàquet.
Notícies relacionadesEls maridem amb un mojito de maduixa, una fruita que sempre funciona amb aquest producte lacti. Es tracta d’un contrast salat-dolç on els formatges serien les prepostres i la beguda les postres.
En el cas del formatge de cabra, veuràs com la maduixa ressalta la seva acidesa».
- Cas excepcional Alegria per als conductors a Espanya: no hauran de passar la ITV a partir de 2025 si el seu cotxe està en aquesta llista
- Septuagenaris amb els peus a la sorra
- Grans fortunes treuen a borsa 2.000 milions en actius immobiliaris
- "Ho han deixat cremar tot"
- Tips de les residències d’estudiants a Collblanc
- Indignació Tàrrega, farta del repte viral de defecar a l’aigua: contracta vigilants després del tercer tancament en una setmana
- Medi ambient Els pops fugen d’Espanya i envaeixen les costes britàniques: aquest és el motiu
- Vigents des del 2022 La banca confia que les mesures d’alleujament hipotecari per a classes mitjanes decaiguin al novembre
- Altes temperatures Dones grans que es confinen per «no morir» de calor: «Em tanco amb un ventilador, tres ampolles d’aigua... i les telenovel·les turques»
- Entrevista Sandra Ramos, consellera de Festes de Tarragona: "La festa major de Sant Magí ens ajuda a conscienciar sobre la importància de l'aigua"