Elaboracions innovadores
Farmers Veggies Butchers: la ‘carnisseria’ vegana
Farmers Veggies Butchers, la primera a Barcelona en la seva categoria, triomfa amb una oferta lliure de productes d’origen animal com ara ‘burgers’, xoriço, sobrassada, botifarres, milaneses i ‘nuggets’

El simpàtic porquet de cartró pedra que hi ha al costat del taulell de Farmers Veggies Butchers (carrer de l’Or, 16) pot enganyar. I les botifarres que sembla ensumar, també. Perquè això no és una carnisseria ni aquestes botifarres són com les de tota la vida. Això és una ‘xarcuteria’ vegana, la primera a Barcelona, que faria les delícies de qualsevol carnívor: ‘burgers’, sobrassada, xoriço, escalopes, milaneses, béicon, ‘nuggets’...
Proteïna animal zero. A canvi, els productes porten com a base llavors, verdures, llegums... Vegem els exemples de la ‘burger’ de remolatxa, que conté, a més d’aquest vegetal, soja texturitzada, tofu, oli fumat i espècies. O de la sobrassada, anomenada aquí ‘sobrazada’ perquè quedi clar que no prové del porc: tomàquet sec, tofu, ametlla, pebre vermell i espècies.
Notícies relacionadesDe fet, són molts els productes que tenen noms alternatius per evitar confusions, com les ‘biutifarres’ (fetes de llegums, verdura i sofregit, amb pell vegetal comestible), el ‘veicon’ (a base de cigrons), la ‘zzarella’ (‘formatge’ elaborat amb llet de coco i d’ametlla i espècies) i el ‘cheesepotle’ (‘formatge’ cremós i picant perquè porta xilis de Jalapa).
L’èxit els ha portat a obrir, aquesta mateixa setmana, un obrador més gran per donar sortida a tanta demanda. Podien imaginar la dels vegans convençuts, una comunitat cada vegada més gran. Però els ha sorprès la del públic general; potser despistat per aquest divertit porquet que és un missatge en si mateix (no l’han hagut de matar per donar menjar a la gent), va entrar per comprar embotit convencional i, davant l’absència de productes d’origen animal, va optar per provar aquell xoriço vegà que l’ha fet tornar a la botiga a la recerca de més elaboracions.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Catalunya redueix la burocràcia per treballar als boscos
- Revolució en la mobilitat Els llums V16 permetran avisar dels incidents de trànsit en temps real
- El conflicte del Pròxim Orient La manifestació propalestina de BCN acaba en aldarulls
- Urbanisme Les obres a l’interior de l’estació de Sants desorienten els viatgers
- ¿Ningú vol dimissions?
- Dijous 30 d'octubre a las 18:30h El Periódico et convida a participar en el nou #afterwork, L'Hospitalet 100 anys de ciutat
- Barcelona Andrea Tova, mexicana a Catalunya: “Em vaig equivocar de país. No sabia que parlaven català”
- REIVINDICACIONS L’intrusisme inquieta els anestesistes: «Hi ha metges no especialistes que estan realitzant sedacions i això comporta greus riscos»
- Premi Planeta Juan del Val, guanyador del premi Planeta 2025: «Hi ha massa escriptors educats, l’art ha de tenir cert afany de provocació»
- «El president de la pau» ¿És veritat que Trump ha parat 8 guerres? ‘Fact check’ sobre l’afirmació del president dels EUA