Producte tradicional

Aquestes són les millors botifarres d’ou artesanes de Catalunya

El concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn distingeix les peces de la carnisseria Alemany (Girona), Badia Xarcuters (Tremp) i Fàbregas Xarcuters (Barcelona)

Aquestes són les millors botifarres d’ou artesanes de Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Els guanyadors del sisè Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana han sigut Xavier Alemany, de la carnisseria Alemany (Girona) per la seva botifarra d’ou tradicional; Jaume Badia, de Badia Xarcuters (Tremp), per la seva botifarra d’ou singular, i Valentí Fàbregas, de Fàbregas Xarcuters (Barcelona), que ha triomfat pel millor farcit de Carnaval.

Alemany va presentar una peça tradicional «fruit de la formació i millora constant de la recepta i que vol seguir l’essència de la tradició a partir de productes quilòmetre 0» mentre que Badia va fer una botifarra d’ou amb girella, un embotit a base de be i arròs, que vol «traslladar al paladar del consumidor la barreja de dos productes elaborats de forma tradicional i alhora, rendir un homenatge a aquest producte tradicional del Pallars [la girella]».

D’altra banda, Fàbregas ha fet un farcit de Carnaval «que malgrat no ser típic de la zona, vol traslladar l’essència del Pirineu a Barcelona a través del seu sabor pronunciat i intens».

Notícies relacionades

En aquesta edició, el concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el recolzament de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters s’han presentat 62 botifarres d’ou (35 han participat en la categoria Tradicional i 27 en la Singular).

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

El certamen vol «reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç de proximitat i millorar la qualitat d’uns dels productes tradicionals procedents del receptari popular», remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.