2.500 euros el quilo
Trufa blanca: superluxe en plats a domicili
El restaurant Nectari proposa un 'delivery' de diverses creacions preparades amb el caríssim producte arribat d'Alba (Itàlia)

whatsapp-image-2020-11-16-at-113452
Jordi Esteve és un valent. O un inconscient. O un visionari. Segons qui s’assabenti de la seva idea de servir a domicili plats amb trufa blanca, algun d’aquests tres adjectius sortirà de la seva boca. Tots ells tenen sentit. La seva dona li va dir que estava boig, que com se li ocorria vendre aquests plats en un moment de crisi com aquest. Ell admet estar «boig», però per aquest producte de superluxe que compra personalment cada any a Alba (Itàlia).
El xef de Nectari va veure la llum al cap de pocs dies del segon tancament de restaurants. Va vendre caviar. Va descobrir que tenia sortida i es va dir, ¿per què no trufa blanca? Així que va trucar als proveïdors (no va poder viatjar) i la va encarregar. «He decidit arriscar-me», confessa. Cert: el preu d’aquest any oscil·la entre els 2.500 i els 2.800 euros el quilo. «En poso quatre grams a cada plat», revela.
El més car, filet de bou amb gratinat de patata, porro i trufa blanca, costa 55 euros, el més barat, ‘parmentier’ de patata amb ou escumat i trufa blanca, 35. També preparar risotto de bolets i trufa blanca (37 euros), raviolis de carbassa amb ‘amaretto’, parmesà i trufa blanca (39) i canelons de tres carns amb trufa blanca (39).
«Són preus molt ajustats», valora el cuiner, que està convençut que tindrà èxit. «Hi ha gent que li agrada i ho disfruta, i vol donar-se un caprici, un petit homenatge. I hi ha qui ni s’ha assabentat de la crisi econòmica i que pot permetre-s’ho», raona Esteve, que cuinarà aquests plats fins i dies abans de Nadal. Es poden encarregar per telèfon (932.268.718), per WhatsApp (633.532.635) i per ‘e-mail’ (reserves@nectari.es).
Menú de tapes per 25 euros
Notícies relacionadesEl xef, un tot terreny que al seu dia va ostentar una estrella Michelin, és capaç de servir aquests plats de luxe i, alhora, d’oferir un menú de tapes a domicili per 25 euros que s’ha convertit en un èxit: porta ensaladilla russa, seitons fregits, musclos a la marinera, fideuà de marisc i pastís de formatge.
Té un altre menú, més sofisticat i més car (50 euros): tàrtar de tonyina amb alvocat i esferificació de wasabi, crema de carxofa amb encenalls de pernil ibèric i trufa negra, i com a plat principal a elegir, vaca gallega amb salsa de fuagràs i patates Yago setinades o calamar farcit de botifarra i saltat de bolets, amb pastís de formatge de postres.
- TURISME DENTAL Alerta sobre la nova moda de viatjar al Marroc a la recerca del somriure perfecte: «És una temeritat»
- Successos Mor un menor de dos anys en quedar-se tancat dins d'un cotxe a Valls
- Ocupació pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada salarial del 0,5 % pendent per als funcionaris, segons CCOO i UGT
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó
- 14. Fernández Borbalán i un CEO corporatiu lideraran el nou CTA remodelat al gust del Reial Madrid i els clubs
- Sèries 'Desaparegut', el fenomen que ha arribat al número 1 de Netflix: "Mai m’hauria imaginat que l’èuscar m’obriria camí com a actor"
- La UE debatrà de nou l’oficialitat del català el 18 de juliol
- Joan Carles I es reivindica amb unes memòries després de cinc anys d’‘autoexili’
- La consellera de Salut, en contra d’ampliar el Prat
- Els convocants afirmen que tres de cada quatre jutges i fiscals secunden l’aturada