2.500 euros el quilo
Trufa blanca: superluxe en plats a domicili
El restaurant Nectari proposa un 'delivery' de diverses creacions preparades amb el caríssim producte arribat d'Alba (Itàlia)

whatsapp-image-2020-11-16-at-113452
Jordi Esteve és un valent. O un inconscient. O un visionari. Segons qui s’assabenti de la seva idea de servir a domicili plats amb trufa blanca, algun d’aquests tres adjectius sortirà de la seva boca. Tots ells tenen sentit. La seva dona li va dir que estava boig, que com se li ocorria vendre aquests plats en un moment de crisi com aquest. Ell admet estar «boig», però per aquest producte de superluxe que compra personalment cada any a Alba (Itàlia).
El xef de Nectari va veure la llum al cap de pocs dies del segon tancament de restaurants. Va vendre caviar. Va descobrir que tenia sortida i es va dir, ¿per què no trufa blanca? Així que va trucar als proveïdors (no va poder viatjar) i la va encarregar. «He decidit arriscar-me», confessa. Cert: el preu d’aquest any oscil·la entre els 2.500 i els 2.800 euros el quilo. «En poso quatre grams a cada plat», revela.
El més car, filet de bou amb gratinat de patata, porro i trufa blanca, costa 55 euros, el més barat, ‘parmentier’ de patata amb ou escumat i trufa blanca, 35. També preparar risotto de bolets i trufa blanca (37 euros), raviolis de carbassa amb ‘amaretto’, parmesà i trufa blanca (39) i canelons de tres carns amb trufa blanca (39).
«Són preus molt ajustats», valora el cuiner, que està convençut que tindrà èxit. «Hi ha gent que li agrada i ho disfruta, i vol donar-se un caprici, un petit homenatge. I hi ha qui ni s’ha assabentat de la crisi econòmica i que pot permetre-s’ho», raona Esteve, que cuinarà aquests plats fins i dies abans de Nadal. Es poden encarregar per telèfon (932.268.718), per WhatsApp (633.532.635) i per ‘e-mail’ (reserves@nectari.es).
Menú de tapes per 25 euros
Notícies relacionadesEl xef, un tot terreny que al seu dia va ostentar una estrella Michelin, és capaç de servir aquests plats de luxe i, alhora, d’oferir un menú de tapes a domicili per 25 euros que s’ha convertit en un èxit: porta ensaladilla russa, seitons fregits, musclos a la marinera, fideuà de marisc i pastís de formatge.
Té un altre menú, més sofisticat i més car (50 euros): tàrtar de tonyina amb alvocat i esferificació de wasabi, crema de carxofa amb encenalls de pernil ibèric i trufa negra, i com a plat principal a elegir, vaca gallega amb salsa de fuagràs i patates Yago setinades o calamar farcit de botifarra i saltat de bolets, amb pastís de formatge de postres.
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- Dol a Hollywood Adeu a Redford, llegenda progressista
- Exposició El duel ‘Leonardo vs. Michelangelo’, en experiència immersiva
- Mobilitat La futura llei del taxi preveu erradicar les VTC urbanes a Barcelona
- Educació La Fundació Bofill proposa un pla per millorar la comprensió lectora
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Pròxim Orient Les mesures de la Comissió Europea contra Israel només afectaran un terç de les importacions
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Cinema ‘Sirat’, d’Oliver Laxe, representarà Espanya als Oscars 2026