GRUPO BEER & FOOD

Batalla per un taco

La Chelinda recorre a icones del disseny i a objectes artesanals propis de la cultura mexicana per renovar la imatge de la clàssica taqueria

bodegn-tacos

bodegn-tacos

2
Es llegeix en minuts
ALBERTO GONZÁLEZ / Barcelona

Les parets de La Chelinda (Enric Granados, 9) són un homenatge a totes aquelles dones –mares i filles, però també generales, capitanes i tinentes d’exèrcits– que van participar en la revolució mexicana amb el clar objectiu d’aconseguir la llibertat per al seu poble. Dones com Petra Herrera (1887-1916) que, vestida d’home i amb el pseudònim de Pedro Herrera, va participar en moltes batalles junt amb Pancho Villa i va demostrar un lideratge exemplar; Adela Velarde (1900-1971), que va crear el grup revolucionari de les ‘adelitas’, que tant feien d’infermeres com de combatents; o Carmen Parra (1885-1941) que, amb les tropes de Francisco Villa, va participar en la presa de Ciudad Juárez. Totes aquestes dones es veuen representades per Chelinda, un personatge que, sense ser real, recull l’esperit d’aquestes valentes heroïnes que celebraven a les cantines les seves conquestes al crit de «viva la revolución». I sempre aixecant una ‘chela’ (‘cervesa’ en mexicà).

Notícies relacionades

Aquest és el punt de partida del nou restaurant mexicà de la capital catalana (el segon establiment amb aquest nom a la ciutat; el primer es troba al centre comercial Diagonal Mar), on s’elaboren les receptes típiques del país asteca. Acosten al consumidor la millor selecció de botanas i antojitos (que és com a Mèxic es denominen comunament els entrants), entre els quals es troben el cebiche a l’estil Sinaloa o els minielotes. També elaboren nou varietats de burritos, plats especials (destaca la torta carnitas o l’enchilada de mole poblano, amb la seva salsa especial, que inclou més de 30 ingredients). I –és clar–, els famosos tacos (des dels de vedella amb cafè i xili, al de cochinita pibil, passant pel de barbacoa de vedella a l’estil del nord). I bé podrien ser motiu d’una batalla (no potser tan cruentes com les esmentades a l’inici d’aquest article, però batalla, en definitiva). Per acabar, una àmplia carta de dolços, entre els quals destaquen les noves postres revolucionàries La Chelinda, una explosió de sabors i textures amb pa de pessic esponjós de plàtan, gelat de coco, plàtan natural, llavors de xia hidratades en cafè i ratlladura de llima.

Finalment, l’establiment compta amb una àmplia carta de tequiles 100% atzavara blava, sense cap tipus d’adulteracions, que no només serveixen per posar el punt final a un àpat, sinó que perfectament poden acompanyar tot el dinar o sopar. El mateix passa amb els còctels: tenen set tipus de margarites diferents, tan originals com el Margarita Guacamole, elaborat amb Don Julio, llima acabada d’esprémer, triple sec, atzavara i guacamole, servit en una copa amb rivet de nachos picats.

Temes:

Restaurants