Amélie, el xou de les ostres

La firma francesa munta una barra en què vaporitza els seus bivalves amb destil·lats i també els fuma

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El fum atrau els compradors d’El Corte Inglés de plaça Catalunya que en aquells moments passen per davant de la barra d’Amélie. Però no és foc, sinó la combustió de fusta de castanyer que surt d’una esfera on reposa una ostra. Un petit xou que prossegueix quan el cambrer utilitza un vaporitzador antic per remullar el bivalve amb sake, vodka, ginebra o whisky; el maridatge clàssic de mos i copa es queda en aquest cas només en el mos. 

Així juga la firma francesa, que té una parada de venda i degustació a la Boqueria i que nodreix amb les seves joies restaurants com Tickets i Botafumeiro. A la carta d’aquesta barra també ofereixen ostres al natural i diversos plats com el tàrtar de ventresca de tonyina amb maionesa de wasabi i poma, la barqueta de salmó fumat amb mel de tòfona i pa de pasta fullada, el biquini amb formatge mascarpone i crema trufada amb oli de tòfona blanca i sal maldon, i postres de la casa francesa La Compagnie des Desserts. — Ferran Imedio