ACTUALITAT BLANCA

Lunin: família, Ucraïna i Reial Madrid

Lunin: família, Ucraïna i Reial Madrid

GETTY

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

Andrei Oleksiovitx Lunin s’ha convertit en protagonista inesperat en un Reial Madrid en el qual Thibaut Courtois és l’amo absolut de la porteria. Tanmateix, una inoportuna ciàtica ha deixat al dic sec el belga en les últimes setmanes, i ha provocat que l’ucraïnès surti a la titularitat en els últims cinc partits: l’Osasuna, el Xakhtar a Madrid, el Getafe, els seus paisans a Varsòvia i el clàssic davant el Barcelona al Bernabéu.

La paciència ha tingut premi per a un futbolista discret del qual el vestidor no en sabia gaire. Lunin, no obstant, s’ha guanyat el respecte i l’afecte en aquests últims mesos en què l’ucraïnès s’ha mostrat molt actiu a l’hora de recaptar diners, menjar i roba per als seus paisans després de l’esclat de la guerra. L’Andrei té la seva família al seu país, cosa que fa que estigui puntualment informat del que ocorre. Al porter també se l’ha vist participar a Madrid en actes de protesta contra Putin.

El passat 24 de febrer, el dia que Rússia va envair Ucraïna, Lunin estava sospesant una de les decisions més importants de la seva vida. Després d’arribar a Valdebebas el 2018, després del pagament per part del Madrid de 8,5 milions, i de ser cedit al Leganés, al Valladolid i a l’Oviedo, l’ucraïnès havia aconseguit un lloc a la primera plantilla a l’ombra de Courtois. Durant la seva estada a Valladolid, concretament sobre la gespa de l’estadi Nou José Zorrilla, li va demanar matrimoni a la seva nòvia, la ‘influencer’ Anastasia Tamazova. La resposta, segons van anunciar tots dos en xarxes socials, va ser l’esperada i poc després contreien matrimoni.

Punt d’inflexió

El 23 de maig d’aquest mateix any, cinc dies abans que es disputés la final de la Champions a París entre el Reial Madrid i el Liverpool, Anastasia donava a llum un nen. Notícia celebrada pels seus companys durant l’entrenament. Fins aleshores tot apuntava que Lunin faria les maletes al final del curs i marxaria del Madrid a la recerca de minuts. Als seus 23 anys, i sent titular en la seva selecció, només acumulava cinc partits al Madrid en dues temporades. El Betis, el Granada, l’Eibar i alguns equips de la Bundesliga s’havien interessat pel seu futur.

Però després de conquistar la Champions i la Lliga, l’Anastasia i l’Andrei van prendre una decisió clau en el seu futur: es quedarien a Madrid a criar el seu fill en una ciutat en la qual estan molt còmodes. La invasió d’Ucraïna va fer replantejar-se tot al jugador i a la seva dona, que van prioritzar la tranquil·litat del nen, assumint el seu rol secundari al Madrid. L’Andrei ha tingut sempre el suport dels seus companys, especialment d’un fill de la guerra com Modric. Ancelotti també ha elogiat el seu treball silenciós i l’ha animat a continuar buscant la seva oportunitat.

«La gent d’Ucraïna és forta»

En aquestes últimes setmanes l’Andrei ha complert un dels seus somnis. Ja havia jugat algun derbi amb l’Atlètic, «però el meu somni era jugar un clàssic... i guanyar-lo». Un partit en el qual a més va tenir un paper important. Més li va doldre jugar a Varsòvia davant els seus compatriotes del Xakhtar mentre Putin bombardejava ciutats del seu país.

«És complicat explicar-ho, la veritat. La meva família i els meus amics són allà i estem veient com està patint la gent. Espero que acabi aviat. Per a mi, per a qualsevol de nosaltres no és més difícil que per a la gent que és allà», va declarar sobre la gespa després d’empatar a Polònia.

Notícies relacionades

Concloent el seu missatge amb una afirmació que podria aplicar-se a la seva persona: «La gent d’Ucraïna és molt forta, té molta força de voluntat i segurament ho superarem...». La mateixa força que l’ha fet esperar el seu moment i disfrutar d’un merescut protagonisme que tots celebren al vestidor, començant per Courtois, competència i amic.

Malgrat que el belga ja treballa amb normalitat, Ancelotti posposarà la seva tornada a dissabte vinent davant el Sevilla. El d’Elx serà el sisè partit consecutiu de Lunin com a titular. L’arribada del seu fill li va canviar la vida. No només en el terreny personal, també en l’esportiu.