POLS LEGAL CONTRA LA UEFA

La Superlliga de futbol lluita per reviure davant el Tribunal europeu

La Superlliga de futbol lluita per reviure davant el Tribunal europeu

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

La Superlliga intenta reviure després de la seva efímera vida, tot just 72 hores d’existència. El projecte impulsat per Florentino Pérez, president del Madrid, acompanyat per Joan Laporta (Barça) i Andrea Agnelli (Juventus) arriba avui i demà al Tribunal de Justícia europeu (TJUE), on es determinarà si la UEFA ha abusat de la seva posició de monopoli.

Són dos dies decisius per saber si aquesta Superlliga, en la qual van anar abandonant, almenys públicament, tots els socis fundadors, començant pels grans de la Premier, té futur. O es queda, com fins ara, en un pla irrealitzable de Florentino, que encara en defensa la continuïtat, avalat per Barça i Juventus. Els altres han desaparegut. 

El Jutjat Mercantil 17 de Madrid va ordenar aplicar mesures cautelars davant possibles sancions de la UEFA i la FIFA, que van actuar amb contundència davant la revolucionària idea de la Superlliga. I el cas va ser enviat al TJUE perquè determini si existeix abús de posició dominant dels dos organismes en la seva radical oposició que es posi en marxa el projecte que permetria als grans clubs gestionar directament la competició, obtenint així més recursos econòmics evitant la intermediació de la UEFA.

El Tribunal de Justícia europeu haurà de determinar en aquestes dues sessions que es realitzaran a Luxemburg si la UEFA, per exemple, «va abusar» de la seva condició d’organitzadora de la Champions League, així com l’Europa League i la Conference League.

Nou clubs van abandonar

Notícies relacionades

 Tant Florentino com Laporta han coincidit a indicar que la Superlliga no està morta, però necessiten tots dos l’aval dels magistrats europeus. Atlètic, Milan, Arsenal, Chelsea, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham van renunciar de manera immediata al projecte provocant una profunda divisió en l’elit del futbol continental. Van abandonar firmant un document per ser readmesos, de manera immediata, a l’ECA (Associació de clubs europeus), sota el paraigua oficialista que li ofereix la UEFA.

Només queden Madrid, Barça i Juventus lluitant pel projecte, apel·lant a l’ajuda de la justícia europea, convençuts els tres que podran esquivar l’enorme oposició de la UEFA. A la Superlliga li censuraven el seu caràcter tancat i elitista, per la qual cosa els tres clubs que enarboren la idea van anunciar que el nou format de la competició seria, per tant, menys exclusiu i molt més aperturista.