POLS LEGAL CONTRA LA UEFA
La Superlliga de futbol lluita per reviure davant el Tribunal europeu

La Superlliga intenta reviure després de la seva efímera vida, tot just 72 hores d’existència. El projecte impulsat per Florentino Pérez, president del Madrid, acompanyat per Joan Laporta (Barça) i Andrea Agnelli (Juventus) arriba avui i demà al Tribunal de Justícia europeu (TJUE), on es determinarà si la UEFA ha abusat de la seva posició de monopoli.
Són dos dies decisius per saber si aquesta Superlliga, en la qual van anar abandonant, almenys públicament, tots els socis fundadors, començant pels grans de la Premier, té futur. O es queda, com fins ara, en un pla irrealitzable de Florentino, que encara en defensa la continuïtat, avalat per Barça i Juventus. Els altres han desaparegut.
El Jutjat Mercantil 17 de Madrid va ordenar aplicar mesures cautelars davant possibles sancions de la UEFA i la FIFA, que van actuar amb contundència davant la revolucionària idea de la Superlliga. I el cas va ser enviat al TJUE perquè determini si existeix abús de posició dominant dels dos organismes en la seva radical oposició que es posi en marxa el projecte que permetria als grans clubs gestionar directament la competició, obtenint així més recursos econòmics evitant la intermediació de la UEFA.
El Tribunal de Justícia europeu haurà de determinar en aquestes dues sessions que es realitzaran a Luxemburg si la UEFA, per exemple, «va abusar» de la seva condició d’organitzadora de la Champions League, així com l’Europa League i la Conference League.
Nou clubs van abandonar
Notícies relacionadesTant Florentino com Laporta han coincidit a indicar que la Superlliga no està morta, però necessiten tots dos l’aval dels magistrats europeus. Atlètic, Milan, Arsenal, Chelsea, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham van renunciar de manera immediata al projecte provocant una profunda divisió en l’elit del futbol continental. Van abandonar firmant un document per ser readmesos, de manera immediata, a l’ECA (Associació de clubs europeus), sota el paraigua oficialista que li ofereix la UEFA.
The ECA Executive Board has agreed that the following clubs will retain their ECA ordinary membership for the current 2019-23 ECA membership cycle: @acmilan, @Arsenal, @ChelseaFC, @Atleti, @Inter, @LFC, @ManCity, @ManUtd & @SpursOfficial https://t.co/maP5t5zLo6
— ECA (@ECAEurope) 16 de agosto de 2021
Només queden Madrid, Barça i Juventus lluitant pel projecte, apel·lant a l’ajuda de la justícia europea, convençuts els tres que podran esquivar l’enorme oposició de la UEFA. A la Superlliga li censuraven el seu caràcter tancat i elitista, per la qual cosa els tres clubs que enarboren la idea van anunciar que el nou format de la competició seria, per tant, menys exclusiu i molt més aperturista.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)