Comunicat conjunt

El Barça, el Madrid i la Juventus guanyen una nova batalla judicial a la UEFA per la Superlliga

  • El Jutjat Mercantil de Madrid decideix a favor dels tres clubs en el plet que mantenen amb les federació europea.

  • El cas pot seguir ara al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

El Barça, el Madrid i la Juventus guanyen una nova batalla judicial a la UEFA per la Superlliga

FCB

1
Es llegeix en minuts

El Barça, el Reial Madrid i la Juventus van mostrar aquest divendres en un comunicat a través dels seus canals oficials la satisfacció per la decisió del Jutjat Mercantil número 14 de Madrid que ordena la UEFA que revoqui, amb efecte immediat, totes les seves actuacions contra les entitats fundadores de la Superlliga Europea. La resolució deixa sense efecte l’expedient disciplinari obert als tres clubs.

En el comunicat, els tres clubs fundadors donen valor al fet que «els tribunals recolzen novament la posició dels promotors de la Superlliga Europea i desestimen el recurs plantejat per UEFA», després que el juny passat el Jutjat Mercantil de Madrid i el Ministeri de Justícia de Suïssa avisessin la UEFA i la FIFA que no podia sancionar el Barcelona, el Madrid i la Juventus.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea

Notícies relacionades

A més, les entitats avisen a la UEFA que «el cas serà analitzat pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea a Luxemburg, que revisarà la posició de monopoli que ostenta sobre el futbol europeu» i adverteixen el món del futbol que «la UEFA s’ha atribuït el paper, en exclusiva, de regulador, operador i únic propietari i gestor de les competicions del futbol europeu, perjudicant greument el futbol i el seu equilibri competitiu».

«Ens complau saber –afegeix el comunicat dels tres clubs– que, d’ara endavant, no estarem sotmesos a les constants amenaces de la UEFA. Seguim compromesos amb l’objectiu de desenvolupar el projecte de la Superlliga Europea d’una forma constructiva i solidària, tenint en compte els aficionats, jugadors, tècnics, clubs, lligues i les associacions i federacions nacionals i internacionals. Som conscients que hi ha elements de la nostra proposta que han de ser revisats i, per descomptat, millorats mitjançant el diàleg i el consens. Continuem confiant en l’èxit d’un projecte que serà sempre respectuós amb la normativa de la Unió Europea».