LA INTRAHISTÒRIA DEL PROJECTE

Florentino, l’arquitecte de la rebel·lió de la Superlliga

  • El president del Madrid va teixir en silenci, acompanyat per Agnelli (Juventus), la construcció de la nova competició

  • Només els clubs alemanys i francesos han resistit, de moment, a la temptació dels 12 grans clubs fundadors

Florentino, l’arquitecte de la rebel·lió de la Superlliga
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

1.- Florentino, el gran instigador i líder

Cada vegada Florentino està més a prop de ser el Santiago Bernabéu del segle XXI. «Ajudarem el futbol», va proclamar el dirigent blanc, el gran instigador del projecte de la Superlliga. Primer en silenci, tramant amb Andrea Agnelli (Juventus) la gran revolució del futbol europeu, trencant totes les estructures vigents. Florentino és instigador, líder i president de la Superlliga, i igual com Bernabéu, també està aixecant un nou estadi. És el cap de tot.

2.- Ceferin: «L’avarícia és tremenda»

«No permetrem aquest canvi. La Superlliga pensa en els diners; nosaltres, no». La veu de Ceferin ha esclatat amb força convençut que aquest projecte no tirarà endavant. «L’avarícia és tremenda, confio en els clubs d’Alemanya i França, que han resistit aquesta temptació», va argumentar el president de la UEFA, i va qualificar d’«horrible» aquesta proposta. Si els jugadors disputen la Superlliga, «estaran fora», segons Ceferín, «de l’Eurocopa i Mundial». Amenaça total.

3.- Agnelli, el traïdor i «mentider», segons la UEFA

«Mai he vist una persona que m’hagi mentit tantes vegades. Dissabte a la tarda em va dir que tot eren rumors. ‘Et truco d'aquí a una hora’. Després, va apagar el telèfon». Així va relatar Ceferin, president de la UEFA, el paper d’Agnelli, el dirigent de la Juventus, que ho era també de l’ECA (Associació de Clubs Europeus). Va dimitir el dirigent italià del càrrec, va sortir del seu amagatall i es va fer la foto amb Florentino, amb qui feia mesos que treballava, per crear el torneig.

4.- Laporta, l’herència de Bartomeu

I l’últim dia, just quan va anunciar la seva dimissió, Bartomeu va deixar dit que el Barça s’adheria a la Superlliga. I el vehement candidat Laporta ha donat pas al pragmàtic Laporta president. «Jo crec que es carrega el negoci del futbol. No tot són els diners», va dir en plena campanya electoral. Ara, en canvi, ha subscrit el document que va deixar firmat Bartomeu l’octubre passat, conscient que pot ser una solució econòmica per a la greu crisi que ofega el Barça.

5.- Al-Khelaïfi, l’espera del ‘polític’

Notícies relacionades

El conjunt parisenc creu que aquest nou torneig no hauria d'estar limitat ni tancat, argumentant que prefereix mantenir-se fidel a la proposta de la UEFA, reformada a partir del 2024. Es dona la circumstància que Nasser Al-Khelaïfi, president del París SG, va ser elegit el 2019 com a membre del comitè executiu de la UEFA, tenint, a més, la vinculació amb Qatar i l’organització del Mundial 2022, tutelat per la FIFA. De moment, Al-Khelaïfi espera.

6.- Rummenigge, el colós alemany resisteix

El Bayern té veu pròpia. «No crec que la Superlliga solucioni els problemes econòmics dels clubs europeus provocats pel coronavirus», va dir Karl-Heinz Rummenigge, el president del club bavarès. «Més aviat, tots els clubs d’Europa haurien de treballar de forma solidària per garantir que l’estructura de costos, especialment els salaris de jugadors i honoraris d’agents, s’ajustin als ingressos perquè tot el futbol sigui racional».