MERCAT D’HIVERN

L’Atlètic aconsegueix la cessió del davanter Dembélé per 1,5 milions

L’acord pel jugador, procedent del Lió, inclou una opció de compra de 33,5 milions

L’Atlètic aconsegueix la cessió del davanter Dembélé per 1,5 milions
3
Es llegeix en minuts

L’Atlètic de Madrid pagarà 1,5 milions d’euros per la cessió fins al 30 de juny del 2021 del davanter francès Moussa Dembélé, procedent de l’Olympique de Lió, que inclou una opció de compra de 33,5 milions d’euros «a què es poden afegir incentius per 5 milions», segons va informar el club francès.

«L’Atlètic de Madrid ha arribat a un acord amb l’Olympique de Lió per a la cessió de Moussa Dembélé fins al final de temporada. El futbolista, nascut a Pontoise (França, 12 de juliol del 1996), va passar reconeixement mèdic a la Clínica Universitat de Navarra abans de convertir-se en nou jugador blanc-i-vermell», va anunciar minuts després l’entitat madrilenya en la seva pàgina web oficial.

A més del preu de la cessió i de l’opció de compra, amb el possible plus per objectius, l’entitat gal·la ha especificat a més que, en el cas de la compra per part de l’Atlètic al final d’aquesta temporada del davanter francès de 24 anys, el Lió també tindrà un «10 per cent de la plusvàlua d’un possible traspàs futur».

«Un davanter potent»

«Arriba al nostre club un davanter potent, que juga als últims metres del camp i que posseeix un gran instint golejador per convertir ocasions de les quals disposa», va expressar l’Atlètic, que va destacar: «Incorporem un jugador amb experiència a nivell europeu, precís de cara a porta i amb un físic prodigiós».

«La seva alçada [1,83 metres] el fa ser un perill per alt per a les defenses rivals tot i que la seva poderosa gambada el fa ser també molt potent amb espais. La seva corpulència el fa ser molt eficaç en el joc d’esquena i dona possibilitat d’incorporació a companys que arriben de segona línia i facilita la segona jugada. Així, donem la benvinguda a un jugador que s’incorpora amb una gran il·lusió al nostre projecte», va afegir el club blanc-i-vermell.

Dembélé, a Espanya des d’aquest dimarts per completar el seu fitxatge, ha disputat aquest curs 16 partits de la Ligue 1 francesa amb el Lió, que n’ha jugat 19. Els tres últims se’ls ha perdut per una fractura al braç, soferta en l’entrenament del 23 de desembre passat, que el mantindrà almenys un mes més de baixa, segons els càlculs dels serveis mèdics del club francès, de manera que no estarà disponible fins a mitjans del mes de febrer.

Relleu de Costa

Dels 16 duels jugats aquesta temporada, Rudi García, el seu tècnic en l’Olympique de Lió, el va elegir per a l’onze titular en sis, quatre d’aquests en els primers sis duels de la campanya i només dos en els últims deu. Ha marcat un gol, el 29 de novembre passat, en contrast amb els bons números que va protagonitzar la campanya passada, amb 24 gols, i l’anterior, la del 2018-19, amb 20.

Ara, als seus 24 anys, fitxa per l’Atlètic per la marxa de Diego Costa, que va rescindir el seu contracte amb el club el 29 de desembre, per reforçar i complementar l’atac de l’equip dirigit per Diego Simeone junt amb Luis Suárez, que és i serà el titular habitual, amb Dembélé com a suplent o bé al costat seu.

Perquè la competència ofensiva és enorme en l’equip. A part de Luis Suárez i el nouvingut Dembélé, dos homes que es mouen més com a ‘9’ de referència, en l’atac el tècnic argentí també disposa de Joao Félix, d’Ángel Correa i fins i tot de Marcos Llorente, de nou més utilitzat en l’actualitat com a centrecampista.

Notícies relacionades

També els extrems Yannick Carrasco, Thomas Lemar i Víctor Machín, ‘Vitolo’, poden exercir com a davanters amb altres característiques, tot i que només són utilitzats allà de manera circumstancial per Simeone, que recupera els 23 efectius en la plantilla, una vegada que el lateral esquerre Manu Sánchez ha sigut cedit a l’Osasuna.

El Lió, que va pagar 22 milions per Dembélé l’agost del 2018 per fitxar-lo del Celtic de Glasgow i que té vincle amb el jugador fins al 30 de juny del 2023, ha anunciat alhora el seu recanvi: Islam Slimani, procedent del Leicester, fins al 2022.