lliga santander

Competició prohibeix els partits en divendres i dilluns

Finalment la temporada arrencarà aquest dissabte amb l'Eibar-Celta, a les 16:00

zentauroepp52723772 graf5240  eibar  10 03 2020   el jugador de la real sociedad200505175937

zentauroepp52723772 graf5240 eibar 10 03 2020 el jugador de la real sociedad200505175937 / Javier Etxezarreta

2
Es llegeix en minuts

El Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha prohibit la celebració de partits a Primera i Segona Divisió en divendres i dilluns, modificant els horaris de la primera jornada del Campionat 48 hores després del seu començament.

La resolució del Comitè de Competició ha modificat els partits del Granada-Athletic, que es jugarà dissabte 12 de setembre a les 18:30 hores; l’Alabès-Betis (diumenge 13, a les 14 hores); el Leganés-Las Palmas (dissabte 12, a les 18:15 hores); i el Mirandés-Alcorcón (diumenge 13 a les 18:15 hores).

La jutge fonamenta que «el fons de l’assumpte torna a ser, com en la temporada anterior, si una vegada aprovat el calendari oficial, LaLiga pot modificar unilateralment el calendari aprovat d’acord amb la normativa que resulta aplicable a fi d’alterar els dies de disputa dels partits i traslladar-ne alguns, en aquest cas, a dilluns i divendres». En aquest sentit, es refereix a l’apartat 1 de l’article 214 del Reglament General de la RFEF.

Calendari aprovat

«En virtut d’aquest article, els partits tindran lloc en els dies fixats al calendari oficial –el qual, com s’indica en l’antecedent de fet primer d’aquesta resolució, ha sigut aprovat– o en els que, sense que la jornada que es tracti s’alteri, s’autoritzi en virtut de convenis o pactes legals, estatutaris o reglamentàriament permissibles», afegeix la jutge.

A més, la resolució recorda que el calendari que ja ha aprovat el CSD i ara LaLiga «pretén que determinats partits es disputin en divendres i dilluns, ja que aquesta és una possibilitat que els Convenis de Coordinació subscrits el 2010 i el 2014 van considerar subjecta a l’autorització de la RFEF i a què no fa referència el Conveni actualment en vigor», indica la jutge.

«En aquest cas no consta que aquesta autorització, fruit d’un desitjable acord, s’hagi donat, per la qual cosa no procedeix la celebració de partits fora de la jornada legalment habilitada», sentencia en la seva resolució, de vuit pàgines, en què modifica l’horari de la primera i la segona jornada, les úniques que han sigut programades fins ara.

Notícies relacionades

LaLiga, d’altra banda, també ha emès un comunicat anunciant la seva «ferma intenció de sol·licitar, a més d’altres, mesures provisionals al CSD per a la jornada 2». «Tot i així, per a la jornada 1 i a fi d’evitar perjudicis esportius irreparables als clubs afectats per aquest disbarat de la RFEF, LaLiga ha confirmat aquests nous horaris.

Els partits que es veurien afectats de la jornada 2 són els següents: Getafe-Osasuna i Reial Betis-Reial Valladolid a la Lliga Santander i el Castelló-Màlaga i Cartagena-Sporting, a la Lliga SmartBank.