LLUITA SOLIDÀRIA

Guardiola dona un milió d'euros contra el coronavirus

L'entrenador català entrega els diners a un fundació del Col·legi de Metges de Barcelona per a la compra de material sanitari

jdomenech50980755 files  in this file photo taken on november 06  2019 manches200324141336

jdomenech50980755 files in this file photo taken on november 06 2019 manches200324141336 / MIGUEL MEDINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pep Guardiola ha donat un milió d’euros per lluitar contra el coronavirus. L’aportació del tècnic de Santpedor pretén col·laborar en la situació d’emergència sanitària que viu la societat amb l’augment diari de persones afectades pel Covid-19.

Guardiola ha fet entrega dels diners a la Fundació Àngel Soler Daniel, entitat gestionada pel Col·legi de Metges de Barcelona. La quantitat donada per l’entrenador del Manchester City servirà per a la compra de material i equipament sanitari per combatre la malaltia davant la creixent demanda.

Seguint el camí marcat per Pep Guardiola, Leo Messi també ha donat un milió d’euros per combatre el coronavirus. El davanter argentí el destina també per a la compra de material sanitari per combatre la pandèmia.

La inversió servirà per a l’adquisició de milers d’unitats de material de protecció (guants de làtex, mascaretes, desinfectant, ulleres mèdiques, bates, etcètera), així com nombrosos respiradors i altres necessitats que puguin sorgir, inclòs el finançament per a la fabricació d’elements hospitalaris en tecnologia en 3D.

El material es repartirà per tot Catalunya en funció de les urgències que tinguin els centres mèdics i les residències d’avis, el col·lectiu més necessitat i més vulnerable pels efectes de la malaltia vist el percentatge de víctimes mortals més elevat.

La segona donació

Notícies relacionades

Les donacions per a la campanya que es va iniciar el 21 de març (a través del compte bancari ES66 0182 4383 9002 0185 805 La injecció d’un milió per part de Guardiola suposa un salt sideral en els fons que permetran adquirir equipament i atendre les necessitats més urgents. La demanda augmentarà en els pròxims dies.

El gest solidari de l’exentrenador del Barça és un més dels que ha fet en l’actual crisi sanitària. Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, Pep Guardiola també està involucrat en el projecte d’investigació que lideren els doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà en la recerca dels medicaments que impedeixin la transmissió del Covid-19 i d’una vacuna contra el coronavirus.