desinfecció

Sanitat aconsella utilitzar aigua i sabó contra el coronavirus abans de desinfectar superfícies

El ministeri ha publicat aquest dimarts les 'Mesures higièniques per a la prevenció de contagis del Covid-19'

Recomana ventilar cada dia, durant un mínim de cinc minuts, totes les habitacions de la casa

whatsapp-video-2020-03-24-at-201546 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Ministeri de Sanitat ha publicat la guia de ‘Mesures higièniques per a la prevenció de contagis del Covid-19’, en què recomana utilitzar aigua i sabó per netejar les superfícies que més es toquen abans de desinfectar-les, ja que així s’eliminen els gèrmens, impureses i brutícia.

Així mateix, en el document s’aconsella ventilar cada dia, durant un mínim de cinc minuts, totes les habitacions de la casa. En aquest punt, i en el cas que hi hagi una persona al domicili confirmada o sospitosa de patir el Covid-19, Sanitat destaca la importància que la persona que faci la neteja utilitzi guants d’un sol ús i mascareta, i utilitzi desinfectants per als poms de les portes, superfícies del bany, tauletes de nit, comandaments a distància, interruptors, aixetes del bany i cuina, inodors, telèfons teclats i ‘tablets’.

La neteja s’ha d’iniciar des de la part més allunyada de la porta d’entrada cap aquesta i, una vegada finalitzada, s’hauran de col·locar els guants i la mascareta en una bossa que s’haurà de tancar i rebutjar amb la resta de residus domèstics. Posteriorment s’haurà de fer una completa higiene de mans, amb aigua i sabó, almenys 40-60 segons.

Quant al rentat de vaixella, coberts i altres estris de cuina, el protocol estableix que es faci amb aigua calenta i sabó; mentre que el rentat de roba es faci amb un detergent normal i a una temperatura menor de 60 graus.

Els residus que generi la persona amb sospita de coronavirus s’hauran d’eliminar en una bossa de plàstic en un cubell d’escombraries que haurà de ser a l’habitació on es trobi aïllat, i es tirarà posteriorment amb les altres bosses amb residus domèstics. Immediatament després s’haurà de realitzar una completa higiene de les mans, amb aigua i sabó, durant uns 40 o 60 segons.

Respecte als vehicles privats, Sanitat destaca la necessitat d’extremar també les mesures de neteja, i recorda que poden ser també una font de contaminació del nou coronavirus.

Notícies relacionades

Finalment, el protocol demana extremar les mesures d’higiene a les urbanitzacions, així com als supermercats, farmàcies i centres de treball, reforçant el conjunt de punts crítics establert en el sistema que es tingui implementat.