la situació del grup

Alexis encarrila amb rapidesa el triomf de Xile

Alexis celebra el seu gol, el primer de Xile davant Austràlia.

Alexis celebra el seu gol, el primer de Xile davant Austràlia. / REUTERS / AMR ABDALLAH DALSH

1

Amb un gol i una assistència que va plantar Valdivia davant del porter australià, Alexis va iniciar de manera pletòrica el Mundial. En menys d'un quart d'hora el xilè va confirmar l'estat de gràcia que apuntava abans del torneig. De les seves botes n'havien sortit cinc gols de la Roja en els amistosos i de les seves botes en van sortir els gols de Xile a Cuiaba contra Austràlia (3-1) abans que Beausejour culminés el resultat en l'últim minut.

Alexis va encarrilar aviat el partit, i això va ser una benedicció perquè va temperar els ànims de l'equip, sempre alterats en un debut. El 2-0 va ser un matalàs que va temperar el cop que va clavar Cahill a la mitja hora tocada. El poder aeri de l'ariet australià va quedar en relleu. Aquesta vegada ho va tenir fàcil pel pam d'altura amb què avantatja Gary Medel. L'excentrecampista del Sevilla exerceix de central a la selecció. Bravo no va poder aturar la potència del cop de cap; després es va esmenar amb una excel·lent parada a xut ras de Bresciano, un minut després que l'àrbitre, ivorià, hagués anul·lat bé un gol de Cahill per compensar tanta pífia arbitral.

Aleshores, Xile havia perdut gas i el seu persistent atac inicial va desaparèixer. Entre altres coses, perquè el va envair la por de perdre el tresor d'Alexis. I també perquè va perdre consistència amb les substitucions de Vidal i Valdivia, dos jugadors que van omplir molt el centre del camp. L'escassetat de recursos d'Austràlia va evitar mals pitjors. Cahill (34 anys) ha marcat més gols per a Austràlia (33 amb el d'ahir) que tots els seus companys (28).