Fira

El Saló Nàutic preveu superar els visitants prepandèmia

La mostra serà del 12 al 16 d’octubre amb 221 expositors i més de 700 embarcacions

El Saló Nàutic preveu superar els visitants prepandèmia

EFE/Marta Pérez

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El Saló Nàutic preveu que l’edició d’aquest any superi els 55.000 visitants que va tenir el 2019, ja que ofereix «més oferta i contingut» i hi ha un univers de potencials visitants més elevat per l’augment de la compra d’embarcacions durant la pandèmia.

Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa el director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), Ignasi Armengol; el president del congrés, Luis Conde; el seu director, Josep Antoni Llopart, i el secretari general de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (Anen), Carlos Sanlorenzo.

La 60 edició de la trobada se celebrarà als molls de la Fusta, d’Espanya i Marina Port Vell, que s’estrena aquest any, entre el 12 i el 16 d’octubre, i preveu acollir 221 expositors, més de 700 embarcacions –de les quals 182 estaran a l’aigua– i un espai expositiu de 21.000 metres quadrats.

Innovació i sostenibilitat

Conde ha explicat que la trobada ha recuperat les dades d’abans de la pandèmia i que se centrarà en la innovació i la sostenibilitat al sector nàutic. Ha assegurat que la sostenibilitat «ve amb tal força» que les empreses que no compleixin els índexs de referència poden tenir, en les seves paraules, problemes per trobar crèdit a la banca.

El Saló Nàutic incorpora en l’edició d’aquest any l’Innovation Dock, un espai que acollirà 15 empreses emergents que presentaran iniciatives de disponibilitat i digitalització. Sanlorenzo ha explicat que les dades del sector fins al moment mostren una contracció del 15% interanual en les matriculacions d’embarcacions entre gener i agost, que s’explica per la tornada a la normalitat després de l’augment del 2021 i per la falta d’oferta en alguns tipus d’embarcació, com les motos d’aigua.

Conde ha assegurat que «no hi ha efecte crisi» al sector nàutic i ha mostrat la seva confiança que el saló tindrà un bon funcionament. El Saló Nàutic d’aquest any ampliarà els espais que ocupa al Port de Barcelona, amb la incorporació de la Marina Port Vell, que acollirà la part expositiva dedicada a les embarcacions de motor i catamarans al costat del moll d’Espanya.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el moll de la Fusta acollirà els expositors de vela i accessoris, a més d’un nou espai dedicat a la restauració i una part experiencial.

Llopart ha explicat que el saló ha apostat per un nou programa de VIP Buyers amb 300 compradors prèviament identificats i que estan interessats en barcos de més de 15 metres d’eslora. Armengol ha apuntat que el Saló Nàutic és «la primera gran oportunitat» per explicar què és la Copa Amèrica i que la voluntat és, en les seves paraules, fer la millor edició de la competició fins ara.

Temes:

Fires