Tomorrow Mobility

La Fira presenta una nova fira de mobilitat acompanyada amb una plataforma digital

Tomorrow Mobility World Congress (TMWC), en col·laboració amb EIT Urban Mobility, ve a cobrir la mobilitat del futur i celebrarà la seva primera edició entre el 16 i 18 de novembre

de la mà de nous

La Fira presenta una nova fira de mobilitat acompanyada amb una plataforma digital
2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Fira de Barcelona organitzarà al novembre un nou saló dedicat a la mobilitat. En el marc d’un esforç per renovar l’oferta firal barcelonina, Fira de Barcelona s’endinsa en nous conceptes que pretenen aglutinar interessos empresarials de sectors d’activitat que han guanyat protagonisme en els últims temps. El nou saló internacional Tomorrow Mobility World Congress (TMWC), en col·laboració amb EIT Urban Mobility, ve a cobrir aquest buit dedicat a la mobilitat del futur i que celebrarà la seva primera edició entre el 16 i 18 de novembre, amb la celebració de l’Smart City Expo World Congress.

La nova aposta firal pretén convertir-se en referent internacional d’aquesta nova mobilitat impulsada a les ciutats de la mà de les administracions. El factor nou d’aquesta iniciativa és que estarà acompanyada per una plataforma digital permanent, una espècie de punt de reunió informatiu i de col·laboració a internet, i està en estudi la creació d’un espai permanent a Barcelona per impulsar noves iniciatives i idees entorn de la mobilitat ciutadana. Tomorrow Mobility «neix amb la voluntat de ser el gran referent mundial en mobilitat urbana, intel·ligent i sostenible» centrat en vuit grans temàtiques: micromobilitat, transport públic, proveïdors de serveis de mobilitat, automoció, repartiment d’última milla, sistemes de transport intel·ligents, infraestructures intel·ligents i transició energètica i eficiència.

El president del consell d’administració de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha assegurat que la mobilitat «té una importància estratègica central» per a Fira de Barcelona i ha apuntat que és, en les seves paraules, l’evolució natural de l’Smart Mobility Congress, que se celebra des del 2016. També ha afegit que la mobilitat «obre múltiples oportunitats per incrementar les relacions econòmiques publicoprivades». La direcció firal calcula que en la primera edició hi podrà haver una xifra d’assistents de l’ordre de les 10.000 persones i unes 25.000 en una segona edició, partint dels 20.000 professionals que ja s’han afegit a la plataforma de mobilitat dels organitzadors.

Notícies relacionades

Relat ha presentat la nova fira, juntament amb la consellera delegada de l’EIT Urban Mobility, Maria Tsavachidis; el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, i el director de Smart City Expo World Congress, Ugo Valenti. Fira impulsa el retorn progressiu a la normalitat durant aquesta pandèmia, el dia que ha obert les portes el saló presencial del sector turístic B-Travel. La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa; el president del RACC, Josep Mateu; la fundadora de SocialCar, Mar Alarcón; el director general de FGC, Pere Calvet, o la comissària de l’Smart City Expo, Pilar Conesa, entre d’altres, han assistit a la presentació, en la seva qualitat d’inspiradors d’una fira que té aparences d’aglutinar empreses amb futur.

El nou esdeveniment «vol contribuir a donar resposta als reptes de mobilitat, des de la micromobilitat fins al repartiment d’última milla» o les infraestructures, una amalgama de sectors que conflueixen entorn d’una nova tendència que impulsa la necessitat de dissenyar ciutats més sostenibles i acollidores sense llastar l’activitat econòmica. Tsavachidis ha apuntat que la voluntat és que aquesta nova fira es converteixi en «l’esdeveniment ‘flagship’ de la mobilitat sostenible» a tot el món. En tot cas, Valentí ha insistit en la presència de les administracions públiques en l’organització de l’esdeveniment, una cosa que ha qualificat de «fet diferencial» amb la resta de fires del sector en el món.