¿Quines són les millors hipoteques variables del desembre 2022?

Els bancs ofereixen aquest tipus d’hipoteca amb condicions molt atractives de cara al tancament de l’any

¿Quines són les millors hipoteques variables del desembre 2022?
3
Es llegeix en minuts

L’euríbor ha tancat en 2,828% aquest mes de novembre, per tant, ha disminuït una mica el ritme, ja que a l’octubre es va situar en 2,629%. No obstant, continua pujant i acostant-se a poc a poc al 3%, cosa que significa que els bancs només tenen al cap un producte: les hipoteques variables.

¿I quina seria una hipoteca variable atractiva en aquests moments? «Una a tipus variable amb diferencials molt baixos, de fins i tot un 0,20% o 0,30%, per compensar els nivells de l’euríbor», assegura Simone Colombelli, director d’hipoteques d’iAhorro.

Un altre aspecte que s’haurà analitzar amb deteniment per trobar una bona hipoteca variable són les vinculacions. Si bé és cert que a canvi de contractar-les es disfruta d’un interès més baix, pot passar que les despeses del mes siguin més altes per tenir massa assegurances, targetes, alarmes, etc.

A més, s’ha de tenir en compte que continua sent un bon moment per contractar una hipoteca. «Si estàs pensant a demanar una hipoteca, com més aviat millor, perquè l’escenari que es presenta a futur no és positiu i segurament el 2023 les ofertes que et puguis trobar són molt pitjors de les que hi ha ara. Els bancs estan donant una treva, però no durarà gaire temps», explica Colombelli.

Una de les millors hipoteques variables és la que ofereix BBVA. Té un TIN de l’euríbor +0,60% (0,89% durant el primer any) i una TAE del 3,97%. Tot això sempre que es domiciliï la nòmina i s’adquireixin dues assegurances (de llar i amortització de préstecs).

EVO no es queda enrere. La seva hipoteca intel·ligent variable disposa d’un TIN de l’euríbor +0,60% (0,99% durant el primer any) i una TAE del 3,31%. Les vinculacions a complir en aquest cas són la domiciliació de la nòmina, pensió o prestació d’atur superior als 600 euros i la contractació d’una assegurança de llar.

Tampoc podem oblidar ING. L’usuari podrà disfrutar d’un TIN de l’euríbor +0,59% (1,50% durant el primer any) i una TAE de 3,71%. Els productes que s’hauran de contractar per poder firmar la hipoteca amb els interessos esmentats són una assegurança de vida i llar. A més, caldrà domiciliar la nòmina a l’entitat.

Una altra de les entitats que hem d’esmentar en el camp de les hipoteques variables és Banco Mediolanum. La seva Hipoteca Freedom té un TIN de l’euríbor +0,79% (0,99% durant el primer any) i una TAE del 3,60%. Els requisits a complir en aquest cas són obrir un compte bancari a l’entitat, domiciliar ingressos recurrents iguals o superiors als 3.000 euros i contractar una assegurança de vida.

Finalment, Openbank té una hipoteca variable amb un TIN de l’euríbor +0,70% (1,70% durant el primer any) i una TAE del 3,69%. A canvi l’usuari haurà de domiciliar la nòmina, contractar la llum i el gas amb Repsol i domiciliar-los en el compte d’Openbank i contractar dues assegurances (de vida i llar).

Les mesures del Govern

Les mesures del GovernUna de les decisions adoptades en les mesures que va aprovar el Govern per alleujar els hipotecats és eliminar la comissió per subrogació a partir del gener del 2023. D’aquesta manera, una persona podrà traslladar la hipoteca a un banc que li ofereixi millors condicions pagant-ne tan sols la taxació.

Notícies relacionades

Aquesta mesura pot beneficiar persones que tinguin una hipoteca variable vigent i que s’hagin adonat que ara hi ha productes amb millors condicions. Es pot optar per canviar la hipoteca variable a una de fixa o firmar una altra hipoteca variable, però amb un diferencial molt més baix.

En tots dos casos l’important és comparar. Així l’usuari trobarà la hipoteca que millor s’adapti a la seva situació.